Σταυρούλα Μπάκα: «Θα βάλω τα δυνατά μου για να φτάσω και φέτος με αξιοπρέπεια στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη»

Σταυρούλα Μπάκα: «Θα βάλω τα δυνατά μου για να φτάσω και φέτος με αξιοπρέπεια στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη»

Για τη δεύτερη συμμετοχή της στο «Σπάρταθλον» ετοιμάζεται με ανυπομονησία η Σταυρούλα Μπάκα. Η επετειακή 40ή διοργάνωση του ιστορικού αγώνα δρόμου Αθήνα-Σπάρτη 245 χιλιομέτρων που θεωρείται από τους πιο δύσκολους στον κόσμο θα πάρει εκκίνηση την προσεχή Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί κάτω από την Ακρόπολη (μπροστά από το αρχαίο θέατρο Ηρώδου του Αττικού) και από μεσσηνιακής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμη, για πρώτη φορά ο Βασίλης Κουμανάκος και για τρίτη ο Ηλίας Μπάκας.

Παρά την εκπληκτική περυσινή της εμφάνιση που αν και πρωτόπειρη τερμάτισε σε 33 ώρες 57 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, ως 1η Ελληνίδα, η Σταυρούλα Μπάκα, δεν δίνει «υποσχέσεις». Είναι ευχαριστημένη από την προετοιμασία της: «Ναι πήγαν όλα καλά από Ιούνιο και μετά, αφού νόσησα με covid τέλος Μαΐου. Μου πήρε λίγο χρόνο να ξανάμπω στις προπονήσεις αλλά όλα καλά! Ξεκούραση τώρα σωματικά και προετοιμασία στο ψυχολογικό κομμάτι» και έχει κατά νου ότι «η διαχείριση είναι το παν σε αυτό τον τόσο πολύπλευρα απαιτητικό αγώνα. Είναι παγίδα να σκέφτεσαι κάτι άλλο σε αυτό τον αγώνα εκτός από το να τερματίσεις. Πολλά μπορούν να συμβούν στη διάρκεια του αγώνα, υπάρχουν πολλά απρόοπτα. Θέλω να σταθώ στην εκκίνηση γερή και δυνατή και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα βάλω τα δυνατά μου για να φτάσω και φέτος με αξιοπρέπεια στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη», ανέφερε στο «Θ» η διακεκριμένη Καλαματιανή δρομέας και της ευχόμαστε, όπως και στους άλλους δύο Μεσσήνιους δρομείς, Ηλία Μπάκα, Βασίλη Κουμανάκο και σε όλους τους υπόλοιπους αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πέρα από τα συνηθισμένα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων, να βρουν τα βήματα του ημεροδρόμου, Φιδιππίδη, τερματίζοντας επιτυχώς το Σάββατο στη λακωνική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό «Σπάρταθλον» θα λάβουν εκκίνηση 400 αθλητές και αθλήτριες προερχόμενοι από 54 χώρες του κόσμου. Από αυτούς οι 51 είναι Έλληνες (45 άνδρες και 6 γυναίκες).