«Ανοιχτή Μέρα Θεατρικής Προθέρμανσης» την Κυριακή στην Κυπαρισσία

«Ανοιχτή Μέρα Θεατρικής  Προθέρμανσης» την Κυριακή  στην Κυπαρισσία

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.) διοργανώνει «Ανοιχτή Μέρα Θεατρικής Προθέρμανσης» την προσεχή Κυριακή, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία. Πρόκειται για τρίωρη εισαγωγή στην εκπαίδευση του σωματικού θεάτρου για ερασιτέχνες και όσους θέλουν να ενδυναμώσουν τα εκφραστικά τους μέσα με βάση την τέχνη της σκηνικής επικοινωνίας, με τον εκπαιδευτή θεάτρου – ηθοποιό Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, της Ετήσιας Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Ιωαννίνων και του προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης του Ε.Ο.Π.ΠΕ.Π.

Εργάστηκε ως ηθοποιός, τραγουδιστής και χορευτής σε έργα κλασσικού ρεπερτορίου και σε θεατρικές σκηνές για παιδιά όπως: στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο Θέατρο Σοφούλη, στο Θέατρο των Vivi (Ηράκλειο), αλλά και σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κύπρου.

Ήταν βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: «Αναμείνατε στο ακουστικό σας», «Καμπαρέ ο κόσμος», «Ωραίος και σέξυ».

Έχει σχεδιάσει ποικίλα παιδαγωγικά προγράμματα θεάτρου και παραμυθιού, έχει συμμετάσχει σε σχετικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, σε Ιταλία και Κύπρο, ενώ από το 2003 εργάζεται κατά καιρούς στη δημόσια εκπαίδευση.

Για συμμετοχές στην «Ανοιχτή Μέρα Θεατρικής Προθέρμανσης» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 6945629510.

Του Ηλία Γιαννόπουλου