Τον εξαπάτησαν και του πήραν 4.000 ευρώ

Τον εξαπάτησαν και του πήραν 4.000 ευρώ

Ποσό 4.000 ευρώ έχασε τον Ιούνιο ένας κάτοικος της Θουρίας, όταν εξαπατήθηκε από ένα ζευγάρι από τη Φθιώτιδα, καθώς με τη γνωστή μέθοδο «phishing» απέκτησαν ηλεκτρονική πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε τώρα, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, την Τρίτη σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 25 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συνολικά, έγιναν έλεγχοι σε 1.088 άτομα, εκ των οποίων τα 875 ήταν Έλληνες και 213 αλλοδαποί, καθώς και σε 722 οχήματα. Προσήχθησαν συνολικά 135 άτομα, από τα οποία 87 ήταν Έλληνες και 48 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 92 άτομα.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 279 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ένας 39χρονος για κλοπή. Ειδικότερα, ξημερώματα της Δευτέρας ο 39χρονος, εκμεταλλευόμενος ότι μεταφορική εταιρεία ήταν κλειστή, μπήκε σε καρότσα φορτηγού το οποίο ήταν σταθμευμένο σε αύλειο χώρο και αφαίρεσε τέσσερα κιβώτια που είχαν παραδοθεί από πελάτη για μεταφορά άγνωστης χρηματικής αξίας και αγνώστου περιεχομένου. Από κάμερες παρακολούθησης αποδείχτηκε ότι δράστης είναι ο 39χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Επίσης συνελήφθησαν:

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Επτά άτομα για κατοχή ναρκωτικών και ειδικότερα: Ένας 20χρονος και ένας 19χρονος στην Καλαμάτα διότι κατείχαν 1,8 γραμμάρια χασίς, ένας 25χρονος και ένας 23χρονος στην Καλαμάτα γιατί κατείχαν 3,2 γραμμάρια χασίς, ένας 32χρονος στην Καλαμάτα για κατοχή 0,5 γραμμαρίων χασίς, ένας 19χρονος στην Καλαμάτα για ένα τσιγαριλίκι και ένας 44χρονος στο Ασπρόχωμα γιατί κατείχε 2,2 γραμμάρια ηρωίνης

-Ένας 64χρονος για απόφαση του πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για ναρκωτικά

-Ένας 36χρονος Ρομά στα Ακοβίτικα, για ανυποταξία στο εσωτερικό

-Έντεκα άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

-Δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Απάτη

Επίσης, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας η απάτη σε βάρος 48χρονου στις 19 Ιουνίου.

Τότε ο 48χρονος έβαλε για πώληση ένα μηχάνημα γυμναστικής. Επικοινώνησε μαζί του άγνωστος, εκφράζοντας την επιθυμία να αγοράσει το μηχάνημα, λέγοντας ότι θέλει να του καταβάλλει το ποσό. Έπεισε τον 48χρονο να του γνωστοποιήσει το ebanking του και του έστειλε παραπλανητικό μήνυμα στο κινητό, που περιείχε ένα σύνδεσμο.

Από το σύνδεσμο αυτό οδηγήθηκε σε εικονική σελίδα της τράπεζας και καταχώρησε τους κωδικούς του. Μετά τα πάντα ήταν εύκολα για τους απατεώνες, οι οποίοι άμεσα του αφαίρεσαν περίπου 4.000 ευρώ.

Έπειτα από έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι μία 33χρονη και ένας 43χρονος από τη Φθιώτιδα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Της Βίκυς Βετουλάκη