Καλαμάτα: Πάνω από 1.000 δόσεις κοκαΐνης και 4 κιλά χασίς έκρυβε 37χρονος στο σπίτι του

Καλαμάτα: Πάνω από 1.000 δόσεις κοκαΐνης και  4 κιλά χασίς έκρυβε 37χρονος στο σπίτι του

Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών διακινούσε σε Μεσσηνία και Αρκαδία ένας 37χρονος Αλβανός από την Καλαμάτα, ο οποίος έπειτα από πολύμηνη έρευνα έπεσε προχθές στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Κρυμμένα στο σπίτι του βρέθηκαν περίπου 4 κιλά χασίς και πάνω από 1.000 δόσεις κοκαΐνης.

Ο 37χρονος είχε μικρό πελατολόγιο, μόλις 10 ατόμων, τους οποίους όμως προμήθευε με σημαντικές ποσότητες και σε υψηλές τιμές. Από την Αστυνομία έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 220 συναλλαγές για πώληση ναρκωτικών. Υπολογίζεται πως από τη δράση του είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 90.000 ευρώ.

Υψηλές τιμές πώλησης
Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ξεκίνησε περίπου πριν από 8 μήνες, συλλέγοντας πληροφορίες και παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες του 37χρονου.

Αξιοποιώντας, λοιπόν, όλα αυτά τα στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό το διάστημα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης), σε περιοχές της Καλαμάτας και της Τριφυλίας, αλλά και της Αρκαδίας.

Ο 37χρονος φαίνεται πως είχε μόνο 10 άτομα πελατολόγιο, οι οποίοι έρχονταν στην Καλαμάτα, συναντιούνταν σε εξωτερικούς χώρους σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και έκαναν τη συναλλαγή. Από τα στοιχεία της Αστυνομίας προέκυψε ότι πωλούσε το χασίς προς 6 ευρώ το γραμμάριο, ενώ την κοκαΐνη προς 100 ευρώ το γραμμάριο. Προκειμένου ο 37χρονος να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητά του και να αποπροσανατολίζει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις συνομιλίες του με τους αγοραστές επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Επίσης, άλλαζε πολύ συχνά αριθμούς τηλεφώνων.

Χασίς και κοκαΐνη
Με όλα αυτά τα στοιχεία την Τετάρτη οι αστυνομικοί της Δίωξης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι που διέμενε στην οδό Ευριπίδου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 3.907,5 γραμμαρίων, αρίστης ποιότητας σύμφωνα με τους αστυνομικούς, και η οποία πιθανότατα προέρχεται από πρόσφατη καλλιέργεια. Την ποσότητα χασίς την είχε κρυμμένη στο πατάρι της κουζίνας

-Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 119,8 γραμμαρίων, η οποία δίνει πάνω από 1.000 δόσεις της ναρκωτικής ουσίας και η οποία ήταν κρυμμένη σε ράφι στο υπνοδωμάτιο

-Μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1 γραμμαρίου σε μορφή «σοκολάτας»

-Μία ζυγαριά ακριβείας

-Δύο κινητά τηλέφωνα

-Το χρηματικό ποσό των 5.960 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

-Ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι σε άλλο σημείο της Καλαμάτας, όπου διέμενε ο 34χρονος ετεροθαλής αδελφός του, στην κρεβατοκάμαρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 10,5 γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη κι αυτός.

Όπως προέκυψε, ο 37χρονος παρέμενε παράνομα στη Χώρα, και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Ασφαλείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη