Διαμαρτυρία συνταξιούχων και συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων και  συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων του θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στην πλατεία 23ης Μαρτίου η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας.

Αφορμή στάθηκε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους, περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην οδό Αναγνωσταρά, όταν ηλικιωμένος ζαλίστηκε και έπεσε στο οδόστρωμα. Πολίτες που βρέθηκαν εκεί έτρεξαν να βοηθήσουν και πήραν τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. 

Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο κι όταν θα έχουν, θα τους ειδοποιήσουν.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η αδυναμία του ΕΚΑΒ Καλαμάτας να καλύψει επείγοντα περιστατικά είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τις ζωές μας να παίζονται κορώνα- γράμματα. Αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου και τα διάφορα “παπαγαλάκια” της κυβέρνησης, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η δημόσια υγεία είναι στελεχωμένη για την  προστασία της υγείας και της ασφάλειας του Λαού. Η καθημερινότητα είναι διαφορετική από την εικόνα που μας παρουσιάζουν», αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιούχων.

Γι’ αυτό καλούν όλους τους συνταξιούχους του νομού σε αγωνιστικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Τονίζουν ότι τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είναι και δικά τους και ζητούν:

-Χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες

-Άμεση αγορά ασθενοφόρων και σχεδιασμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση

-Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού

-Αναβάθμιση της ειδικότητας διασώστη- πλήρωμα ασθενοφόρου, σε ανώτερη βαθμίδα

-Ανάπτυξη επαρκούς δικτύου απολύμανσης

-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαρισμού απολύμανσης. Αναβάθμιση του συνεργείου οχημάτων με μόνιμες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή.