Μεσσηνία: Αφαίρεσε κεραμίδια εκκλησίας και μπήκε να κλέψει

Μεσσηνία: Αφαίρεσε κεραμίδια  εκκλησίας και μπήκε να κλέψει

Σύλληψη 12 ατόμων σε αστυνομική επιχείρηση

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία τις προηγούμενες ημέρες σε αστυνομικές επιχειρήσεις που τμηματικά πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ανάμεσά τους κι ένας 39χρονος που έχει συλληφθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα για μικροκλοπές και κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σε όλη την Περιφέρεια έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.029 άτομα, εκ των οποίων 795 ήταν Έλληνες και 234 αλλοδαποί, καθώς και σε 769 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 121 άτομα, από τα οποία 73 ήταν Έλληνες και 48 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 83 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 319 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Αναλυτικά συνελήφθησαν στη Μεσσηνία:

-Ένας 17χρονος στην Καλαμάτα για ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 1,5 γραμμάριο χασίς κι ένα τσιγαριλίκι

-Ένας 39χρονος για κλοπή. Ειδικότερα, ο 39χρονος εντοπίσθηκε στην Καλαμάτα από αστυνομικούς να έχει ένα σακίδιο. Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν το σακίδιο γεμάτο με σοκολάτες και γαλακτοκομικά προϊόντα, αξίας 80 ευρώ. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχε αφαιρέσει τα πράγματα από το κυλικείο στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Πέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Σε εκκλησία
Επίσης, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό στην περιοχή του Πηδήματος τα ξημερώματα της 5ης προς 6 Οκτωβρίου.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου για κλοπή. Όπως προέκυψε, ο 36χρονος αναρριχήθηκε στη σκεπή της εκκλησίας, αφαίρεσε κάποια κεραμίδια και μπήκε στο ναό. Στη συνέχεια αφαίρεσε από το παγκάρι της εκκλησίας 20 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη