Εξάμηνη παράταση στην ανασκαφική έρευνα της Υπαπαντής

Εξάμηνη παράταση στην ανασκαφική έρευνα της Υπαπαντής

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο

Επιτόπια ενημέρωση για την πορεία του ανασκαφικού έργου και των αρχαιολογικών ερευνών στην πλατεία του Ιερού Ναού Υπαπαντής έλαβε τις προηγούμενες μέρες ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες», από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά και τον υπεύθυνο της ανασκαφής αρχαιολόγο, Δημοσθένη Κοσμόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μάκαρης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση των ανασκαφών λόγω του ότι δεν έχουν ακόμα διευθετηθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση στους πέριξ δρόμους, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη.

Κάλεσε, μάλιστα, τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, με σχετική ερώτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο και να αναδειχθούν τα αρχαία της Υπαπαντής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι είναι έτοιμη η κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή, αλλά ο Δήμος περιμένει την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας για να προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα υπάρξει εξάμηνη παράταση των εργασιών, αλλά με δεδομένο την εορτή της Υπαπαντής, θα ζητήσει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, ούτως ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Α.Π.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ