Νεαρός Ρομά είχε ρημάξει καταστήματα της Καλαμάτας

Νεαρός Ρομά είχε ρημάξει  καταστήματα της Καλαμάτας

Κατάφεραν να κλέψουν πλυντήριο από τον πρώτο όροφο διαμερίσματος

Τη μία κλοπή μετά την άλλη έκανε ένας 25χρονος Ρομά, έχοντας βάλει στο μάτι καταστήματα και επιχειρήσεις στην Καλαμάτα. Η δε δράση του διήρκεσε 11 ημέρες, μέχρι να ταυτοποιηθεί και «να πέσει» στα χέρια της Αστυνομίας.

Σε μια δεύτερη υπόθεση, ένα ζευγάρι νεαρών Ρομά άνοιγε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ στη μία περίπτωση, μάλιστα, κατάφερε να πάρει ακόμα και πλυντήριο από διαμέρισμα πρώτου ορόφου.

Οκτώ κλοπές σε 11 ημέρες
Μέσα σε 11 ημέρες ένας 25χρονος Ρομά κατάφερε να διαρρήξει οκτώ καταστήματα και επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, αποκομίζοντας  παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά κατά πολύ τα 3.500 ευρώ.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ διαπιστώθηκε ότι από τις 17 έως τις 26 Οκτωβρίου έκανε τις εξής διαρρήξεις:

-Το βράδυ στις 17 προς 18 Οκτωβρίου παραβίασε εμπορικό κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσε ρούχα αξίας 55 ευρώ, τρία ρολόγια αξίας 600 ευρώ, διάφορα άλλα προϊόντα και από την  ταμειακή μηχανή 120 ευρώ

-Βράδυ στις 20 του μήνα παραβίασε φαρμακείο και αφαίρεσε από την ταμειακή 350 ευρώ

-Μεσημέρι στις 22 Οκτωβρίου παραβίασε κατάστημα με είδη γάμου – βάπτισης και αφαίρεσε  40 ευρώ

-Στις 24 του μήνα μπήκε σε ωρολογοποιείο στο κέντρο της Καλαμάτας και αφαίρεσε ένα χρυσό ρολόι, ένα παλιό μπρασελέ ρολογιού, δύο ρολόγια μικρότερης αξίας και 150 ευρώ

-Τη νύχτα στις 25 προς 26 του μήνα παραβίασε παράθυρο επιχείρησης πώλησης γεωργικών μηχανημάτων και αφαίρεσε από την ταμειακή 100 ευρώ.

-Το μεσημέρι στις 24 του μήνα, στην οδό Γεωργούλη, παραβίασε κομμωτήριο και αφαίρεσε μια ασύρματη κάμερα και έναν αποκωδικοποιητή συνδρομητικού  καναλιού και από την ταμειακή 20 ευρώ.

-Τη νύχτα στις 25 προς 26 του μήνα, στην οδό Αθηνών, διέρρηξε γεωπονική επιχείρηση και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 100 ευρώ

-Τέλος, τα ξημερώματα στις 26 του μήνα διέρρηξε αίθουσα ψυχαγωγίας στην οδό Ιατροπούλου και αφαίρεσε από την ταμειακή 550 ευρώ.

Βιντεοληπτικό υλικό, όμως, έδειξε τη δράση του 25χρονου και την Παρασκευή το πρωί εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αιθαίας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Μέχρι και πλυντήριο
Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε σπίτια και σε αυτοκίνητο που είχαν γίνει από τις 16 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου στην περιοχή της Πιλαλίστρας του Δήμου Μεσσήνης.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ρομά, ενός 21χρονου και μιας 35χρονης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως διαπιστώθηκε, στις 10 Μαΐου έσπασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας και αφαίρεσαν ένα πλυντήριο, διάφορα ρούχα και είδη προικός.

Στις 16 Απριλίου, στην Πιλαλίστρα, από αυτοκίνητο που ήταν ανασφάλιστο αφαίρεσαν μια τσάντα με ρούχα, ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγραφα και τραπεζικές κάρτες και 110 ευρώ. Επίσης, αφαίρεσαν ένα χορτοκοπτικό που βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητο.

Τέλος, στις 25 Απριλίου, από σπίτι στην Πιλαλίστρα, αφαίρεσαν δυο χρυσούς σταυρούς, ένα ζευγάρι ακουστικά, κλειδιά, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φορητό υπολογιστή

Επιπλέον, για τις ίδιες υποθέσεις κατηγορούνται και δύο Ρομά, ηλικίας 81 και 17 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Έπειτα από άρση του απορρήτου, στην κατοχή του 81χρονου βρέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του 17χρονου η κάρτα του κινητού.

Της Βίκυς Βετουλάκη