Απάντηση στο δήμαρχο Δ. Μάνης: «Πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις μακριά από το Σωματείο»

Απάντηση στο δήμαρχο Δ. Μάνης: «Πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις μακριά από το Σωματείο»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του Σωματείου στο Δήμο Δυτικής Μάνης και μετά τη δημοσίευση ανακοίνωσης με ερωτήματα στον πρόεδρο του Σωματείου από το δήμαρχο Δυτικής Μάνης σχετικά με την επίσκεψή του στο Δήμο Δυτικής Μάνης είναι υποχρεωμένο να απαντήσει:

Κύριε δήμαρχε, ο πρόεδρος του Σωματείου με την ιδιότητά του ως πρόεδρος, αλλά και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε. – ΟΤΑ), έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται δημοτικούς χώρους εργασίας όποτε αυτός κρίνει, όχι μόνο στο Ν. Μεσσηνίας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση και σε απάντηση στα ερωτήματά σας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Στις 2/11/2022 ο πρόεδρος επισκέφτηκε το Δήμο Δυτικής Μάνης χωρίς να έχει προσκληθεί από κανέναν, παρά μόνο από εργαζομένους του Δήμου.

Για την επίσκεψή του στο Δήμο είχε ενημερωθεί και είχε συμφωνηθεί έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, γεγονός που αποκρύπτεται στην ανακοίνωσή σας, είτε ηθελημένα είτε, γιατί δεν είχατε ενημερωθεί από αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για περίπου 45′ λεπτά και σε πολύ καλό κλίμα ενημερώθηκε και ενημέρωσε για θέματα εργαζομένων κυρίως, που αφορούν χορήγηση ΜΑΓ1, γάλατα, άδειες κ.λπ.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε και εσάς, κε δήμαρχε, και συνομίλησε μαζί σας για περίπου 10′ λεπτά πάλι σε καλό κλίμα.

Για όλη την παρουσία του στο δημοτικό κατάστημα, τη συνομιλία μαζί σας και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ηθελημένα δεν κάνετε καμία αναφορά, κε δήμαρχε, παρά μόνο στέκεστε στη σύντομή συνάντηση του πρόεδρου με υποψήφιο δήμαρχο, η οποία του ζητήθηκε κατά την έξοδό του από το δημοτικό κατάστημα.

Επίσης, να διευκρινίσουμε ότι στη συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο παραβρέθηκε και εργαζόμενος του Δήμου, ο οποίος θεσμικά κατέχει συνδικαλιστική θέση, καθότι μέλος της τριμελούς επιτροπής εργαζομένων του Δήμου Δυτικής Μάνης, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου.

Να σας ενημερώσουμε, κε δήμαρχε, ότι ο ρόλος του Σωματείου είναι η με κάθε τρόπο υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζοντας πάντα σε αυτούς τις υποχρεώσεις του ως εργαζόμενοι.

Τέλος, κε δήμαρχε, πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές αντιπαραθέσεις μακριά από το Σωματείο…

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ