Μάνη: Ενημερωτική καμπάνια για τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων

Μάνη: Ενημερωτική καμπάνια για τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη πραγματοποίησε ενημερωτική καμπάνια στο χωριό Άγιος Νικόλαος του Δήμου Δυτικής Μάνης σχετικά με τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων μας και τη λειτουργία της πράσινης γωνιάς Στούπας.

Οι κάτοικοι μας δέχτηκαν με πολλή χαρά και παράπονα για την κακή εικόνα των κάδων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, η πλειοψηφία τους γνώριζε λεπτομέρειες για τη σωστή ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

Το ζητούμενο είναι να γίνεται η σωστή διαλογή στο σπίτι μας και στην εργασία μας και ο Δήμος να δημιουργήσει επιτέλους ένα σύστημα συλλογής διαφορετικών κάδων για το χαρτί, το αλουμίνιο, το πλαστικό, το γυαλί, τα οργανικά και τα λοιπά.

Η πράσινη γωνιά Στούπας είναι μία όαση μέσα στην έρημο τον υπερχειλισμένων και γεμάτων σύμμεικτων σκουπιδιών κάδων, που είναι καθημερινό φαινόμενο γύρω μας.

Στην πράσινη γωνιά δεχόμαστε όλα τα ανακυκλώσιμα που παίρνει ο μπλε κάδος, ο οποίος όμως είναι γεμάτος και με σκουπίδια. Επίσης, δεχόμαστε και μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπαταρίες και τα λοιπά. Καλούμε τους δημότες να έρχονται τις ώρες λειτουργίας της πράσινης γωνιάς να φέρνουν τα ανακυκλώσιμά τους. Το χειμώνα λειτουργούμε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο πρωί, 9.00 με 12.00 και κάθε Τετάρτη απόγευμα, 2.00 με 5.00 μ.μ.

Σοφία Χριστοφιλοπούλου

Πρόεδρος του Συλλόγου Καθαρή Μάνη, ιατρός παθολόγος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ