Open Mall Κυπαρισσίας: Δεύτερη παράταση έως 20 Φεβρουαρίου 2023

Open Mall Κυπαρισσίας: Δεύτερη παράταση έως 20 Φεβρουαρίου 2023

Σοβαρά προβλήματα ύστερα από κάθε βροχόπτωση, απορίες & διαμαρτυρίες πολιτών

Δεύτερη παράταση προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών στο “Open Mall” Κυπαρισσίας έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 έδωσε ομόφωνα με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας. Ωστόσο, πολλές είναι οι απορίες και διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών της πόλης σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται στην περιοχή του έργου ύστερα από κάθε βροχόπτωση.

Δρόμοι και πεζοδρόμια θυμίζουν «ποτάμια» ή «κανάλια», λάσπη και χώματα παντού, τα οποία καταλήγουν στην οδό Μελίου, τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, αλλά και στο δρόμο μπροστά από το Σταθμό, επίσης από τους πλέον κεντρικούς. Λασπόνερα, δε, μπήκαν σε κατάστημα στη συμβολή των οδών Χριστιανουπόλεως και Ελ. Βενιζέλου.

Κάτοικοι και επαγγελματίες απορούν και διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που προκαλούνται.

Απορούν για τα φρεάτια στο “Open Mall” και εάν αυτά αδυνατούν να υποδεχθούν τα νερά της βροχής. Απορούν για τη λάσπη και τα χώματα που με τα νερά “απλώνονται” παντού. Απορούν εάν αυτά τα προβλήματα θα επαναλαμβάνονται σε κάθε βροχόπτωση. Μάλιστα, χθες νωρίς το πρωί, ύστερα από βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας, επαγγελματίας δημοσίευσε δεκάδες φωτογραφίες από την περιοχή του “Open Mall”, καθώς και στο δρόμο μπροστά από το Σταθμό του ΟΣΕ, στις οποίες αποτυπώνονται τα προβλήματα.

Να σημειωθεί πως στην 46η τακτική συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, της Ο.Ε. τέθηκε ως 3ο θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης η «Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση οδών και πεζοδρομιών (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)” (Α.Μ. 1/2021)».

Στην απόφαση, που δημοσιεύθηκε με ΑΔΑ: 63ΤΞΩΗΕ-Τ5Γ, αναγράφεται ότι «ο πρόεδρος, εισάγοντας το 3ο θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε από την Επιτροπή την έγκριση της συζήτησής του ως κατεπείγοντος, καθώς η προθεσμία της 1ης παράτασης λήγει στις 21/11/2022. Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη συζήτηση του θέματος…».

Ακολούθως αναγράφεται ότι ο πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της Ο.Ε., μεταξύ άλλων, την αριθ. 256/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με την οποία χορηγήθηκε παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του ανωτέρω έργου έως τις 21/11/2022, την αριθ. πρωτ. εισερχ. 13939/14-11-2022 εμπρόθεσμη αίτηση παράτασης του αναδόχου για χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου τριών (3) μηνών λόγω σύνταξης του 3ου ΑΠΕ, ο οποίος περιλαμβάνει και τη 2η Συμπληρωματική Σύμβαση Εργασιών και λόγω επικείμενης έγκρισης της εν λόγω Σ.Σ.Ε. και το από 14/11/2022 εισηγητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σχετικά με τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση οδών και πεζοδρομιών (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)”.

Και είπε: «Εισηγούμαι την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση οδών και πεζοδρομιών (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)”, έως 20/2/2023, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου», κάτι που η Ο.Ε. αποφάσισε ομόφωνα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου