Παρανάλωμα του πυρός έγινε κατοικία στα Φιλιατρά

Παρανάλωμα του πυρός έγινε κατοικία στα Φιλιατρά

Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το πρωί διώροφη πέτρινη κατοικία στα Φιλιατρά, χωρίς – ευτυχώς – ο ηλικιωμένος που διέμενε σε αυτή να υποστεί συνέπειες στην υγεία του και τη σωματική του ακεραιότητα.

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ξέσπασε φωτιά στην οικία που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, καθώς και τα πρώτα ευρήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οφείλεται σε σόμπα που ήταν σε λειτουργία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, που βρέθηκε στο σημείο, ο ηλικιωμένος τού είπε ότι είχε αναμμένη τη σόμπα και πήγε στο μπάνιο. Μέχρι να επιστρέψει στο χώρο είτε η σόμπα έπεσε κάτω είτε κάποιο ρούχο ακούμπησε σε αυτή και προκλήθηκε η φωτιά.

Κάτοικοι που είδαν το σπίτι στις φλόγες έτρεξαν και έβγαλαν τον ηλικιωμένο και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά έλαβε αμέσως διαστάσεις και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους της οικίας, καθώς και τη στέγη της.

Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα από το Π.Κ. Κυπαρισσίας και την Π.Υ. Γαργαλιάνων, οι οποίοι με το συντονισμό του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κώστα Γεωργακόπουλου, επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς πριν πάρει διαστάσεις και επεκταθεί σε παρακείμενα οικήματα, κάτι που κατάφεραν.