Γαργαλιάνοι: Δωρεάν Προληπτικές Παιδιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις

Γαργαλιάνοι: Δωρεάν Προληπτικές Παιδιατρικές  και Οδοντιατρικές Εξετάσεις

Δωρεάν Προληπτικές Παιδιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για παιδιά θα διεξαχθούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Γαργαλιάνους από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «Ασκληπιός» που υλοποιεί ο Οργανισμός!

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας και Νοσοκομειακή Μονάδα Κυπαρισσίας) και το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Από την πλευρά του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά παιδίατροι και οδοντίατροι, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι παιδίατροι και οι οδοντίατροι θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στο συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής/Παιδιατρικής του Οργανισμού έχει ως εξής: Δευτέρα 5/12 – Παρασκευή 9/12, 9.00-13.00: πραγματοποιούνται οδοντιατρικές εξετάσεις εντός των σχολικών μονάδων και 14.00 – 17.00 παιδιατρικός έλεγχος στην Κινητή Μονάδα που θα βρίσκεται στο Πάρκο της Μπρίσκειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 6983075542 (καθημερινές 9.00 – 17.00).