Ξεκίνησαν και στην Τριφυλία οι εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Ξεκίνησαν και στην Τριφυλία οι εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων στις πλατείες

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τριφυλίας με φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων στις κεντρικές πλατείες των πόλεων. Εκδηλώσεις για να χαρούν φέτος μικροί και μεγάλοι που πέρυσι δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στην Κυπαρισσία, συνεχίστηκε το Σάββατο στα Φιλιατρά και την Κυριακή στους Γαργαλιάνους, με το δήμαρχο Τριφυλίας να μετρά αντίστροφα για τη φωταγώγηση.

Για χθες ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Κοπανάκι. Στις εκδηλώσεις, υπό τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας, συμμετείχαν Μολυβένιοι Στρατιώτες, Ξωτικά, Αγιοβασιλίτσες και Λάπωνες, καθώς και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και Τμήμα Μπαλέτου του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων.

Το προσεχές Σάββατο σχολεία των Φιλιατρών θα στολίσουν και θα φωταγωγήσουν τα δέντρα τους στο πάρκο του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών, ενώ σε περίπτωση βροχής, ο στολισμός θα γίνει την επόμενη μέρα.

Επίσης, το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στο κτήριο Σπέντζα στα Φιλιατρά θα δοθεί η παράσταση «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Κοπανάκι θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία θα δοθεί η παράσταση “Μολυβένιος Στρατιώτης”, ενώ την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στους Γαργαλιάνους θα παιχθεί η παράσταση “Η διάσωση του Αϊ-Βασίλη”.

Του Ηλία Γιαννόπουλου