Οικονομική Επιτροπή: Όλα ομόφωνα και νέες παρατάσεις για τις αναπλάσεις Ναυαρίνου και Κολοκοτρώνη

Οικονομική Επιτροπή: Όλα ομόφωνα και νέες παρατάσεις για τις αναπλάσεις Ναυαρίνου και Κολοκοτρώνη

Η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας συνεδρίασε χθες, με τα μέλη της αντιπολίτευσης να απέχουν για ακόμα μία φορά, ζητώντας θέματα προς συζήτηση να μεταφερθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, το παρών έδωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, o οποίος, πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων, απευθυνόμενος στο πρόεδρο της επιτροπής τον ενημέρωσε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταθέσει πρόταση, θέματα που ήταν αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και μεταφέρθηκαν με το Νόμο Θεοδωρικάκου στην Οικονομική Επιτροπή να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αυτό τον τρόπο, όπως υποστήριξε ο κ. Τζαμουράνης, θα φαινόταν ο σεβασμός προς την απόφαση του ΣτΕ, ενώ δε θα υπήρχε και κίνδυνος για την εγκυρότητα των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Η παραπάνω πρόταση, όπως είπε, δεν έγινε αποδεκτή και έτσι την επανέφερε χθες στην Οικονομική Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Σαράντος Μαρινάκης, απάντησε ότι υπάρχει η πληροφόρηση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που όμως δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στο αρμόδιο υπουργείο, με τις λειτουργίες των συλλογικών οργάνων να είναι υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι μέχρι να υπάρξει οποιοδήποτε νεότερο από το υπουργείο, τουλάχιστον η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης απάντησε ότι δε θέλει να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων για θέματα που πιθανόν να κριθούν άκυρα και μη νόμιμα, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί.

Άμεσα ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων που, όπως ήταν αναμενόμενο, ψηφίστηκαν ομόφωνα, με ξεχωριστό ενδιαφέρον να έχει η νέα παράταση ολοκλήρωσης εργασιών στην ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου μέχρι τις 31 Αυγούστου, καθώς και στην ανάπλαση στην οδό Κολοκοτρώνη έως τις 30 Ιουλίου.

Επίσης, ψηφίστηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την εκπόνηση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση