Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: «Το Λιοντάρι του Χειμώνα» αύριο

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: «Το Λιοντάρι του Χειμώνα» αύριο

Με την ταινία «Το Λιοντάρι του Χειμώνα» συνεχίζει αύριο τις προβολές της η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Βρισκόμαστε στο έτος 1183. Η βασίλισσα Ελεονώρα της Ακουϊτανίας, από καιρό εξορισμένη σε κάποιο ξεχασμένο κάστρο, δέχεται την πρόσκληση του βασιλιά Ερρίκου του Β’ να περάσουν μαζί με τα τρία τους παιδιά την ημέρα. Ο απώτερος όμως σκοπός του βασιλιά είναι να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την οικογένειά του, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση της δικής του εξουσίας και εμποδίζοντας οποιοδήποτε πιθανό σχέδιο ανατροπής του από τη γυναίκα του ή τους τρεις γιους του.

Οι σχέσεις μιας βασιλικής οικογένειας αναδύονται από το μελόδραμα του Άντονι Χάρβεϊ, που μετέφερε το ομώνυμο θεατρικό έργο στον κινηματογράφο, με ένταση ως ένα δραματικό ψυχογράφημα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας με θαυμάσιες ερμηνείες και υποβλητική μουσική από τον Τζον Μπάρι.

Οι ερμηνείες από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων εμφανίζονται για πρώτη φορά ο Άντονι Χόπκινς και ο Τίμοθι Ντάλτον, θεωρούνται από τις επιβλητικότερες που έχουν γίνει. Το έργο προτάθηκε για 7 Όσκαρ και κέρδισε τρία: Μουσικής, Σεναρίου και κατά το ήμισυ Γυναικείου Ρόλου, μιας και το άλλο μισό κέρδισε η Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο μιούζικαλ «Ένα Αστείο Κορίτσι».

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Το Λιοντάρι του Χειμώνα» – The Lion in Winter

Biography, Drama, History | K-12 | 1968 | USA | 134΄

σκηνοθεσία: Anthony Harvey

Παίζουν:  Peter O’Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins

21.00 | αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 5 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18