Μεσσηνία: Από τη φυλακή διοικούσε την οικογενειακή… επιχείρηση ναρκωτικών

Μεσσηνία: Από τη φυλακή διοικούσε την  οικογενειακή… επιχείρηση ναρκωτικών

Την ημέρα που ένας 54χρονος δικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς το Μάρτιο συνελήφθη να κατέχει πάνω από 10 κιλά χασίς και περισσότερα από 150 φυτά κάνναβης, στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τη γυναίκα του και τη νύφη της με πάνω από 5,5 κιλά χασίς, τα οποία είχαν σκοπό να διακινήσουν για λογαριασμό του!

Η δίκη για την υπόθεση του Μαρτίου χθες αναβλήθηκε, ενώ σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο γυναίκες, βουλγαρικής υπηκοότητας, που συνελήφθησαν προχθές, θα οδηγηθούν στον ανακριτή Κυπαρισσίας για να απολογηθούν.

Το Μάρτιο οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει ότι ο 54χρονος είχε «εμπλουτίσει» την αναπαραγωγή κουνελιών με την καλλιέργεια χασίς, καθώς είχε μετατρέψει τρία από τα πέντε κονικλοτροφεία που διέθετε σε αυτοσχέδια θερμοκήπια ανάπτυξης κάνναβης.

Μάλιστα, είχαν βρει και σπόρους κάνναβης της ποικιλίας «White Widow» (λευκή χήρα), που είναι σπόροι σε προηγμένο στάδιο γονιμοποίησης.

Με 10 κιλά το Μάρτιο
Το Μάρτιο οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και διακίνηση χασίς. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, πήγαν στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών και πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι, αλλά κυρίως στις αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις 54χρονου, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα το 2001.

Σε αποθήκη του 54χρονου, εντόπισαν: Κάνναβη συνολικού βάρους 77,5 γραμμαρίων, χωρισμένη σε 3 νάιλον συσκευασίες των 56,5, 10,5 και 10,5 γραμμαρίων. 26 επώνυμες συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 1.300 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, μέσα σε μεταλλικό κουτί βρέθηκαν 136 σπόροι κάνναβης, με ενδείξεις που παραπέμπουν στην ποικιλία «White Widow» (λευκή χήρα), που είναι σπόροι σε προηγμένο στάδιο γονιμοποίησης.

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών σε στάβλο δίπλα στο σπίτι, όπου και βρέθηκε χασίς και συγκεκριμένα τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης και κλώνοι, με μια ποσότητα από αυτές, βάρους 240,9 γραμμαρίων, να είναι αλεσμένη. Οι υπόλοιπες ποσότητες ήταν: 234,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1.910 γραμμάρια σε κλώνους και φούντα και άλλη μία του ενός κιλού.

Στον ίδιο χώρο ο 54χρονος διατηρούσε κονικλοτροφείο, όπου υπήρχαν πέντε κλωβοί. Από αυτούς είχε διαμορφώσει τους τρεις σαν θερμοκήπια, με χώμα, νάιλον και ξύλα. Μέσα σε αυτά είχε φυτέψει, είτε απευθείας στο χώμα είστε σε πλαστικά γλαστράκια, συνολικά 157 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά περίπου. Μάλιστα, είχε καλύψει κάποια από αυτά με πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου να τα προστατεύσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στον ίδιο χώρο μέσα σε πλαστικό βαρέλι, το οποίο αναγκάσθηκαν να κόψουν για να βγάλουν τη συσκευασία, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σάκο με συνολικά 6.900 γραμμάρια χασίς.

Ο 54χρονος φέρεται να παραδέχτηκε τότε στους αστυνομικούς ότι το χασίς προερχόταν από προηγούμενη καλλιέργεια που είχε κάνει, ενώ προόριζε μέρος της ποσότητας για την παρασκευή κατεργασμένης κάνναβης, τύπου «σοκολάτα».

Για την υπόθεση αυτή προφυλακίσθηκε, ενώ μέχρι και σήμερα είναι κρατούμενος.

Τώρα το «παιχνίδι» έκαναν οι γυναίκες
Όλο αυτό το διάστημα, όμως, οι πληροφορίες για συνέχιση διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως σε Πακιστανούς της περιοχής, δεν είχαν σταματήσει και έτσι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, με συναδέλφους της ΟΠΚΕ, έκαναν νέα έρευνα στους χώρους του 54χρονου στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών.

Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών προέκυψε ότι τους τελευταίους μήνες η 59χρονη γυναίκα του 54χρονου, βουλγαρικής υπηκοότητας και η 46χρονη ομοεθνής νύφη της, για λογαριασμό του 54χρονου που βρίσκεται στις φυλακές, κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη μαζί με την ΟΠΚΕ και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε έρευνα σε βοηθητικό χώρο του σπιτιού, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 5.720 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε χώρους κοντά σε στάβλο και, μάλιστα, κρυμμένα σε πλαστικό βαρέλι κρασιού. Η δε μεγάλη ποσότητα ήταν τριμμένη και κρησαρισμένη, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο λόγος ήταν για να γίνει επεξεργασία της σε μορφή «σοκολάτας».

Επιπλέον, στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας και σήμερα θα απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Της Βίκυς Βετουλάκη