Σήμερα η επετειακή εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής: Απολογισμός έργου και μετά τα κεφάλια μέσα

Σήμερα η επετειακή εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής: Απολογισμός έργου  και μετά τα κεφάλια μέσα

Ο συνδυασμός του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου “δημιουργική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για το Δήμο Καλαμάτας” διοργανώνει απόψε στο Πνευματικό Κέντρο επετειακή εκδήλωση, μια και η ημερομηνία, αλλά και ο χώρος συμπίπτουν με την πρώτη εκδήλωση για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της μεθαυριανής εκδήλωσης ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά θα θέσει και τους στόχους, το σχέδιο και το όραμα για τις επόμενες εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023.

Εξάλλου, πρόσφατα ο ίδιος σχολίασε: “Οι στόχοι που έχουμε θέσει ως Δήμος Καλαμάτας είναι πολύ υψηλοί. Με έργα δεκάδων εκατομμυρίων, πάνω από πενήντα έργα, και βέβαια τον πολύ μεγάλο στόχο που λέγεται κατάθεση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης για το πρόγραμμα των “100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων της Ευρώπης μέχρι το 2030”. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε, προφανώς, συνεργασία με όλο τον κόσμο για το καλό του Δήμου μας».

Οι πολίτες που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα είναι μέλη της Δημοτικής Αρχής, άνθρωποι – υποστηρικτές του συνδυασμού, αλλά και πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο δήμαρχος έχει ως στόχο την ανανέωση της παράταξης και αυτό θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Θα μπορούσε να είναι η εκδήλωση έναρξη του προεκλογικού αγώνα της Δημοτικής Αρχής; Η απάντηση είναι, μάλλον, αρνητική, αφού σκοπός είναι να προχωρήσει τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και καινούργια. Η ενδιάμεση εθνική εκλογική αναμέτρηση βάζει “φρένο” σε έναν παρατεταμένο προεκλογικό αγώνα. Το… σύνθημα είναι «τα κεφάλια μέσα» και μετά τις εθνικές εκλογές θα πάρουν μπρος και οι μηχανές, με σκοπό την ανανέωση της θητείας της.

Εξάλλου και το προεκλογικό πεδίο στο Δήμο Καλαμάτας δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί. Υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις των Βασίλη Τζαμουράνη και Παναγιώτη Χειλά, η διερευνητική προσπάθεια από τον Παύλο Μπουζιάνη, η σίγουρη υποψηφιότητα της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μάλλον με επικεφαλής και πάλι τον Δημήτρη Οικονομάκο, αλλά από εκεί και πέρα… σιωπή.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πιθανότητα ή χώρος για άλλη υποψηφιότητα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι κάτι κινείται, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για οριστικά συμπεράσματα…    
Α.Π.