Η Aegean ανοίγει φέτος το «χορό» των πτήσεων εξωτερικού από την Καλαμάτα

Η Aegean ανοίγει φέτος το «χορό» των πτήσεων εξωτερικού από την Καλαμάτα

Ξεκινούν από 19 Φεβρουαρίου για Μόναχο, Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη  

Από τις 19 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει επίσημα η φετινή αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με προορισμούς του εξωτερικού, σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων που ανακοινώθηκε χθες από τον αερολιμένα Καλαμάτας.

Για το Φεβρουάριο οι πτήσεις που προβλέπονται είναι μόνο Σαββατοκύριακο, ενώ από Μάρτιο και μετά θα αρχίσουν να αυξάνονται.

Στο μεταξύ, η Aegean ήδη ανακοίνωσε για το θερινό της πρόγραμμα σύνδεση της Καλαμάτας απευθείας πτήση με την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Επίσης, συνεχίζεται κανονικά η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, με πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Έναρξη πτήσεων
Το Φεβρουάριο και συγκεκριμένα από την Κυριακή 19 θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της Aegean από και προς το Μόναχο Γερμανίας.

Από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και πάλι από την Aegean, θα ξεκινήσουν οι πτήσεις προς Κοπεγχάγη και από Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, και το Μάρτιο οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό που θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα περιορισθούν στα Σαββατοκύριακα, ενώ από τον Απρίλιο αναμένεται μεγαλύτερη ανάπτυξη των πτήσεων από το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών που θα συνεργασθούν με το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Απευθείας με Ισραήλ
Στο μεταξύ, τη διεύρυνση του δικτύου προορισμών και την ενίσχυση της δραστηριότητάς της στο Ισραήλ ανακοίνωσε η Aegean με την προσθήκη τριών απευθείας τακτικών δρομολογίων. Τα τρία δρομολόγια, από την Καλαμάτα, τα Ιωάννινα και τα Χανιά προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, θα προστεθούν στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα δρομολόγια θα εμφανιστούν στα συστήματα κρατήσεων κατά τις προσεχείς ημέρες.

Παράλληλα, προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη αγορά προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αυξημένη ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που καταγράφεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, η Aegean αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Της Βίκυς Βετουλάκη