Τουρισμός – Κλιματική αλλαγή, σημειώσατε Χ

Τουρισμός – Κλιματική  αλλαγή, σημειώσατε Χ

Στροφή της ελληνικής «βαριάς βιομηχανίας» σε μοντέλα που όχι μόνο δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά θα εστιάζουν σε πιο βιώσιμες μορφές τουρισμού με φόντο την ολοένα αυξανόμενη κλιματική αλλαγή, πρόκειται να περιλαμβάνει το νέο πλάνο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο σχεδιάζεται εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, άλλωστε, χθες το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, οι νέες συνθήκες καθιστούν απαραίτητο το να εστιάσει φέτος ο ελληνικός τουρισμός σε ένα πιο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος, των ακτών και των βουνών στη χώρα.

Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, είναι ανάγκη το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τον ίδιο, να εμφυσήσει αυτή την κουλτούρα στους εμπλεκόμενους με τον εγχώριο τουρισμό, μιας και πλέον ο ένας στους δύο ταξιδιώτες ενδιαφέρεται για το εάν ο προορισμός που θα επισκεφθεί κάνει χρήση της πράσινης μετάβασης, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Αυτό (και) από μόνο του μπορεί να σταθεί ως τροφή για σκέψη σε όλους μας, ανεξάρτητα από την οπτική που… το αξιολογεί ο καθένας.

Χρ.Μ.