Μητρόπολη Μεσσηνίας: Την Κυριακή ο «Εσπερινός της Συγγνώμης»

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Την Κυριακή  ο «Εσπερινός της Συγγνώμης»

Tο εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής (6.00 μ.μ.), στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, θα τελεσθεί ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, γνωστός ως «Εσπερινός της Συγγνώμης», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η αλληλοσυγχώρηση των Χριστιανών, «προκειμένου να εισέλθουμε στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς μας, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε φιλόθεα και θεάρεστα τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας» όπως σημειώνεται.

Επιπλέον, καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (και περί ώρα 6.00 μ.μ.), στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, θα τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Στους Κατανυκτικούς αυτούς Εσπερινούς θεολόγοι κληρικοί θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής προς ενδυνάμωση και ψυχική ωφέλεια των πιστών.

Αυτή την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, τη λεγομένη της Τυρινής, κατά τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό θα μιλήσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα «Νηστεία και Προσευχή. Εφόδια στον αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».