Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ ενταύθα και μεταφερθείσα εις Αρφαρά ενεταφιάσθη συνοδευθείσα μέχρι της τελευταίας της κατοικίας υφ’ ολοκλήρου του τέως Δήμου Αμφείας η μήτηρ του εγκρίτου δικηγόρου της πόλεώς μας και πολιτευτού Νίκου Κάρτσωνα. Η μεταστάσα, η οποία ηυτύχησε να ίδη τους υιούς της και τας θυγατέρας της λαμπρώς αποκαθισταμένας, υπήρξε πρότυπον Ελληνίδος του παλαιού καλού καιρού. Ενέπνεε τον σεβασμόν εις όσους την εγνώριζαν. Τους οικείους της το «Θάρρος» συλλυπείται θερμώς.

-ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ χθες εκ Κυπαρισσίας, ότι ο υπηρετών εις το εκεί κατάστημα ψιλικών του Ιωάννου Κάκαβα 15ετής υπάλληλος Αθ. Γ. Καλογερόπουλος εκ Σιδηροκάστρου αφήρει κρυφά χρήματα και ψιλικά είδη τα οποία παρέδιδε εις 23ετή αδελφόν του Αλέκον. Ο καλός αυτός υπηρέτης απεκαλύφθη τελευταίως τελείως, συνελήφθη δε υπό της Αστυνομίας και κατεσχέθησαν επ’ αυτού δραχμαί 797 και ψιλικά τινά είδη. Την επομένην συνελήφθη και ο συνεργός αδελφός του. Αμφότεροι παρεπέμφθησαν εις τον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

-ΕΓΝΩΣΘΗ χθες ότι εδημοσιεύθη το διάταγμα της απαλλοτριώσεως του παρά τον Άγιον Ιωάννην κτήματος της Σοφίας Κουρεμπανά εξ 27.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου δια την ανέγερσιν 150 προσφυγικών σπιτιών. Ο απαλλοτριωθείς χώρος κρίνεται ανεπαρκής δια την ανέγερσιν των άνω οικιών, δια τούτο επίκειται η απαλλοτρίωσις και άλλων παρακειμένων οικοπέδων, οπότε πλέον θέλει προκηρυχθή και η προσήκουσα δημοπρασία της αναλήψεως της ανεγέρσεως του συνοικισμού.