Εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Από την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, τη Λέσχη Ανάγνωσης της και το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας θα πραγματοποιήσουν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Λέσχη Ανάγνωσής της και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας την προσεχή Δευτέρα, 6 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην γκαλερί Τέχνης Α49, οδός Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Ακρίβου «Ανδρωμάχη» (Μεταίχμιο 2022). Το διακεκριμένο συγγραφέα θα προλογίσει η γενική γραμματέας της ΕΜΣ, Τίνα Κουτσουμπού και για το βιβλίο θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος της ΕΜΣ, Νικολίνα Λέκκα και ο κ. Ακρίβος.

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης θα συζητήσουν με το συγγραφέα για το βιβλίο του και όλα τα θέματα που θίγονται σε αυτό σε σχέση με τη γυναίκα, μέσα από το πρόσωπο της Ανδρομάχης. Μια γυναίκα που ο μύθος της ενσάρκωσε τους πολλαπλούς ρόλους της βασίλισσας, της συζύγου, της μητέρας, της γυναίκας και που η μεταστροφή της μοίρας της την έκανε διαχρονική και όρισε την τραγική ομοιότητά της με πραγματικότητες του σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσει η Βίνα Γιαννοπούλου, υποψήφια Δρ., ψυχολόγος/ προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα: «Διασχίζοντας το μονοπάτι της μητρότητας υπό τη σκιά της συντροφικής βίας». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η ειδική γραμματέας της ΕΜΣ, Μαρία Νταλλή.