Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

-ΑΝΗΓΓΕΛΘΗ εξ Αθηνών ο θάνατος μιας των αριστοκρατικωτέρων και σεβαστωτέρων δεσποινών της πόλεώς μας, της Ευθυμίας Γ. Κουτσομητοπούλου, συζύγου του άλλοτε δημάρχου Καλαμών, αειμνήστου ιατρού Γ.  Κουτσομητοπούλου, αδελφής του στρατηγού της Χωροφυλακής Ιωάννου Γ. Δαμηλάτη και μητρός του Γενικού Διευθυντού του Υπουργείου της Γεωργίας κ. Πότη Κουτσομητοπούλου. Η μεταστάσα πρότυπον δεσποίνης, αληθινή χριστιανή, με σπανίαν μόρφωσιν δια την εποχήν της, απελάμβανε γενικού σεβασμού. Τους οικείους της το «Θάρρος» συλλυπείται θερμώς.

-ΚΑΤΗΡΤΙΣΘΗ διάταξις της Διοικήσεως Χωροφυλακής δια της οποίας απαγορεύεται η έμφραξις των αυλάκων εξ ων κατευθύνονται προς την θάλασσαν τα ρέοντα είτε εκ του ποταμού Νέδοντος προερχόμενα ύδατα, είτε τα όμβρια τοιαύτα.

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Οιχαλίας παρεκάλεσε τον Νομάρχην ίνα λάβη μέριμναν δια την άμεσον τοποθέτησιν συρματοπλεγμάτων εις θέσιν Βάβουλα της οδού Ζευγολατιού Οιχαλίας προς αποτροπήν της απειλουμένης καταστροφής της οδού ταύτης εκ των υδάτων του χειμάρρου «Ξηριά».

-ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να επισκευασθή το σχολείον Φιλιατρών η σχολική επιτροπή εζήτησε να μεταβή εκεί ο Νομάρχης καθ’ όσον ο πρόεδρος της κοινότητος παρεμβάλλει προσκόμματα διατεινόμενος, ότι η παραπλεύρως του σχολείου κειμένη τρώγλη επικευαζομένη μερίμνη της κοινότητος θα χρησιμοποιηθή δια νυκτερινάς διαλέξεις.