Ο Πάμισος με νέα νίκη διατήρησε τη διαφορά από τους «διώκτες» του

Ο Πάμισος με νέα νίκη διατήρησε τη διαφορά από τους «διώκτες» του

Νέα νίκη για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Πάμισο Μεσσήνης, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 του μαχητικού ΑΟ Σπερχογείας χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.

Η εν λόγω συνάντηση περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και με τη νίκη τους αυτή οι πράσινοι της Μεσσήνης διατήρησαν τη διαφορά των τριών βαθμών από τη 2η Εράνη Φιλιατρών και των επτά από τον τρίτο ΑΟ Κυπαρισσίας.

Ο Πάμισος Μεσσήνης ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του αρχηγού του Δημήτρη Φιλόπουλου (4΄ με πλασέ).

Ο Άλεξ Μπορχάν (30΄) με σουτ διαμόρφωσε το 2-0.

Στη συνέχεια η ομάδα της Σπερχογείας αντέδρασε, μειώνοντας σε 2-1 με γκολ του φορμαρισμένου Τζουλιάνο Σούλα (60΄ με σουτ).

Ο Ρονάλντο Αράπι (85΄ με σουτ) πέτυχε το 3-1.

Ο Άγγελος Μπαστακός (90΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι) διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Πλακογιάννης, ενώ βοηθοί ο Ευθύμιος  Κορομηλάς και η  Ζήνα Χαλκιαδάκη.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Αλέξης Μαντζούνης, Γιάννης Αδαμόπουλος, Αντώνης Τσουκαλάς):

ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Σακκάς, Τζεφερεμιναίος, Π. Δημητρίου, Σεφεράσι, Λένα, Παναγιωτόπουλος (56′ λ.τρ. Μαρίνος), Μούρτος, Οικονομόπουλος, Σούλα, Σαούτης, Η. Δημητρίου (88′ Ι. Δημητρίου).


Εράνη Φιλιατρών – Ηρακλής Καλαμάτας 6-0
Πάρτι με καρέ γκολ από τον Δημήτρη Μπάρκα
Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε χθες στην έδρα της η Εράνης, επικρατώντας με 6-0 σε βάρος του Ηρακλή Καλαμάτας. Οι Φιλιατρινοί διατήρησαν τη θέση τους πίσω από τον πρωτοπόρο Πάμισο κατά την 23η αγωνιστική της Α’ Τοπικής. Ήδη στο ημίχρονο οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 4-0, με τον Δημήτρη Μπάρκα να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης, καθώς πέτυχε τέσσερα συνολικά γκολ! Ο υψηλόσωμος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό και μετά το 2-0 που σημείωσε στο 20’ ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος, σκόραρε διαδοχικά άλλες τρεις φορές: στο 23’ στο 39’ και στο 63’. Το τελικό αποτέλεσμα σφράγισε στο 73’ ο Αντώνης Κουρουβάνης.

Διαιτητές: Ηλίας Νικολόπουλος (Κ. Αντωνόπουλος-Γ. Βανικιώτης).

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Τσόπελας, Μπινιώρης (55’ Χρονόπουλος), Γκότσης, Πέππας (75’ Περαματζής), Γκεβόρι (55’ Νικολακόπουλος), Μιχαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Κόλλιας (65’ Χάρμπας), Γεωργιόπουλος (65’ Κουρούβανης), Μπάρκας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Άρις Γαλανόπουλος): Μπεσσής, Παπαδέας, Μπρακούλιας, Μαγκλάρας, Φυκούρας, Τρακάκης, Μάρης, Χριστόπουλος, Βαΐτσης, Δαρσακλής (65’ Δαραβίγκας), Ψωρομύτης.


ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 1-1
Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις για τους γηπεδούχους
Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε χθες στο «Π. Μπαχράμης» ο ΠΑΣ Ράχης, καθώς ο Ακρίτας Κορώνης ισοφάρισε σε 1-1 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό κατά την εμβόλιμη 23η αγωνιστική της Α’ Τοπικής. Η αναμέτρηση ήταν μέτρια ποιοτικά με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο α’ μέρος, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίας πέρα από κάποια λίγα σουτ.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΣ Ράχης πήρε τα ηνία του αγώνα. Αρχικά απείλησε με ένα σουτ του Κράκουλι στο 56’ (η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Βαρβεράκη να αλλάζει όσο χρειαζόταν την τροχιά της μπάλας). Στο 58’ με διαδοχικά σουτ των Σκοπέτου και Ζωγόπουλου και στο 78’ με ένα καλοχτυπημένο δυνατό φάουλ του Λιόλιου από πλάγια δεξιά, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Κορώνης. Στην εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε ο Τσέρτος δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο γκολκήπερ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 87’ Καραχάλιος είχε ένα ακόμη σουτ από κοντά, το οποίο απέκρουσε ο Βαρβεράκης κι εκεί που οι γηπεδούχοι περίμεναν να πανηγυρίσουν ένα σημαντικό 3ποντο, με το χρονόμετρο να διανύει το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καγιανάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ νίκησε τον Κυριακόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Διαιτητές: Ηλ. Ρέκκας (Γεωργαντάς-Αράπης).

ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ (Δημήτρης Παυλόπουλος): Κυριακόπουλος, Βράπι, Λιόλιος, Παναγιωτόπουλος, Αντώνακας, Τσέρτος, Θεοδωρόπουλος, Κράκουλι (63’ Καραχάλιος), Σκοπέτος (73’ Κότσης), Ζωγόπουλος, Σκιάς.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης): Βαρβεράκης, Παναγιωτόπουλος, Καγιανάς, Κουτσουμπός, Κουτίβας, Κυριόπουλος, Τσελάι, Χοτζόλι, Κώστας Λυμπερόπουλος, Μουτζούρης, Πεΐδης.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-1
Πήρε τη ρεβάνς με Σταμάτη Φέστα
Τη 10η φετινή του νίκη πέτυχε ο Εθνικός Μελιγαλά χθες μέσα στο Αρφαρά, κερδίζοντας τον τοπικό Αστέρα με 0-1. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης, που ήταν για την 23η αγωνιστική της Α’ Τοπικής, σημείωσε ο Σταμάτης Φέστας, ο οποίος …εκτέλεσε την ομάδα του αδελφού του στο 48ο λεπτό. Το συγκρότημα του Μελιγαλά πήρε έτσι τη ρεβάνς για το 2-1 του α’ γύρου (ο αγώνας είχε γίνει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού).

Διαιτητές: Παναγιώτης Κομπιλίρης (Χάρης Τσοπανάκης-Γιώργος Μπαρδής).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Τάκης Βούτσας): Μπούρας, Βανικιώτης (80’ Πετρόπουλος), Κ. Σακκάς (71’ Π-Χ. Μωραγιάννης), Χριστόπουλος, Παντσιώτης, Κ. Φέστας, Γ. Μπούρας, Μπαράι, Κ. Μωραγιάννης, Θ. Μπούρας, Γιαννακούντζος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Αντώνης Μαυρέας-Αντώνης Παπαγιαννόπουλος): Ματθαίος-Λίβας, Διακουμάκος (89’ Αναστασίου), Μπίτζας, Λάγιος, Σ. Φέστας, Ράπτης, Α. Σπυρόπουλος, Καραπετιάν (89’ Μπούνας), Σαραντόπουλος (80’ Γ-Α. Σπυρόπουλος), Παπαθεοδώρου, Μιχαλέας (81’ Τσικας).


ΑΕ ΑΒΙΑΣ-ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ 1-2
Πέρασε από τον Κάμπο με Μπεγέτη, Τσαγκάρη
Νικηφόρα πέρασε χθες από τον Κάμπο ο ΑΟ Μεθώνης, κερδίζοντας με 1-2 την τοπική ΑΕ Αβίας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 27′ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεγέτη, ενώ στο 37′ ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι με πέναλτι που εκτέλεσε Πανταζής (χέρι του Χρόνη). Ο Τσαγκάρης που μπήκε αλλαγή στη θέση του τελευταίου …έβαλε τα πράγματα στη θέση τους για την ομάδα της Μεθώνης, πετυχαίνοντας με πλασέ στο 75’ το νικητήριο 1-2.

Διαιτητές: Ηλ. Μπουρίκας (Π. Νικολόπουλος-Ν. Ξανθάκης).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης, Σινάι (46’ Αθ. Καρδάσης), Ξυνός (75’ Αλντέσκου), Γαβράς, Τζανετέας, Ευστ. Τσουλάκος, Κ. Κορμπής, Αποστολίδης (65’ Δημ. Τσουλάκος), Πανταζής, Γεωργίκος, Μπαζάνης.

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ: Φ. Μίντζηρας, Δήμος, Παρασκευόπουλος, Μπεγέτης, Τσιμικλής, Χρόνης (63′ Τσαγκάρης), Τσάνε, Σπαντιδέας, Μάραντος, Ράλλης (88′ Παυλόγιαννης), Τσατάς.


ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-0
Χρυσή αλλαγή ο Μπακάκης
Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η χθεσινή αναμέτρηση στους Γαργαλιάνους για την 23η αγωνιστική της Α’ Μεσσηνίας. Ο Τέλος Άγρας πήρε το 3ποντο της νίκης στο φινάλε απέναντι στον Ολυμπιακό Ανάληψης, χάρις στο γκολ που σημείωσε στο 84’ ο Μπακάκης, ο οποίος αποδείχθηκε σε χρυσή αλλαγή για τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων», Δημήτρη Λίτσα.

Διαιτητές: Απόστολος Καυκάς (Χ. Καραμπέτσος-Ε. Μπασιλάρης)

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (Δημήτρης Λίτσας): Σαρρής, Καραχάλιος, Θ. Τσόπελας, Ανδρώνης, Βελησσάρης, Ζόμπολος, Οικονομόπουλος (88’ Λάζαρης), Αναστασόπουλος, Τσελάι (67’ Σερέτης), Διονυσόπουλος (90’+2’ Κωνσταντόπουλος), Αν. Τσόπελας (67’ Μπακάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Νίκος Γεωργακλής-Κώστας Λαμπρόπουλος): Κατσίποδας, Μωραγιάννης, Κρεμύδας, Δημητρίου, Παπανδρέου, Διονυσόπουλος (90’ Στυλιανόπουλος), Καλογερόπουλος (87’ Τζώτζος), Τσούνι, Κοντομανωλόπουλος, Θεοδοσόπουλος (61’ Ξυδιάς), Θεοδωρακόπουλος.

____________________________ 

Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Αποτελέσματα

(23η αγωνιστική)

Πάμισος Μεσ. – Σπερχογεία 4-1

ΑΕ Αβίας – Μεθώνη 1-2

Θουρία – Απόλλων Καλ. (χ.α.) 3-0

Εράνη Φιλ. – Ηρακλής Καλ. 6-0

Κυπαρισσία – Καλό Νερό (χ.α.) 3-0

ΠΑΣ Ράχης – Κορώνη 1-1

Ομόνοια – ΑΕ Μάνης (χ.α.) 0-3

Αρφαρά – Εθνικός Μελ. 0-1

Τ. Άγρας – Ανάληψη 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 23 αγώνες)

  1. Πάμισος Μεσ. 63-10        60
  2. Εράνη Φιλ. 66-12  57
  3. Κυπαρισσία 55-11            53
  4. ΑΕ Μάνης 57-19    48

-. Θουρία 51-19           48

6. Κορώνη 43-41         39

-. Μεθώνη 35-30         39

8. Εθνικός Μελ. 31-30           33

9. Σπερχογεία 32-30  30

-. Ηρακλής Καλ. 43-46           30

11. ΑΕ Αβίας 29-45     27

12. Τ. Άγρας 24-35      26

13. ΠΑΣ Ράχης 22-31  24

14. Ανάληψη 26-28    18

15. Αρφαρά 19-55      16

* Ο Απόλλων Καλαμάτας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

* Ο ΠΑΟ Καλού Νερού και η Ομόνοια  αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα.

* Από τον Ολυμπιακό Ανάληψης έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(11, 12 Μαρτίου)

Μεθώνη – Πάμισος Μεσ.

Απόλλων Καλ. – Σπερχογεία (χ.α.) 0-3

Ηρακλής Καλ. – Θουρία

Καλό Νερό – ΑΕ Αβίας (χ.α.) 0-3

Κορώνη – Εράνη Φιλ.

ΑΕ Μάνης – Κυπαρισσία

Εθνικός Μελ. – ΠΑΣ Ράχης

Ανάληψη – Ομόνοια (χ.α.) 3-0

Αρφαρά – Τέλος Άγρας