Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο»

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά  με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο»

Από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας της «Φάρις» συνεργάζεται φέτος για τέταρτη χρονιά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο του 10ου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», που απευθύνεται σε παιδιά 4-15 ετών και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/5/2023.

Τα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας που θα συμμετάσχουν θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση ζωγραφικής που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού! Οι δε συμμετοχές μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε μέσω σχολείου.

Τι είναι ο διαγωνισμός

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει! Με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» καλεί τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 4-15 ετών, να αποτυπώσουν τον Άνθρωπο και το ταξίδι του στο χώρο και τον χρόνο.

Πρόκειται για μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων.

Φέτος πρωταγωνιστής είναι το ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου, στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη». H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στο χρόνο, 5.000 χρόνια πριν, τότε που οι Άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου.

Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό θα υπάρξουν ζωγραφιές με τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Σε ποια εποχή ζει; Τι ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούμε να τον φανταστούμε στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει;

Λεπτομέρειες για το πώς θα λάβει μέρος κάποιο παιδί στο διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/