ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία αύριο για την τραγωδία στα Τέμπη

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία αύριο για την τραγωδία στα Τέμπη

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 10.30 π.μ.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου, ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες η ΓΣΕΕ.

Σε τοπικό επίπεδο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες, σημείωσε ότι η απόφαση για την παραπάνω κινητοποίηση ελήφθη κατά τη διάρκεια του 38ου τακτικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Όπως ανέφερε, η αυριανή κινητοποίηση θα λάβει χώρα για να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο η οργή και η ανάγκη για διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Περαιτέρω, όπως υπογράμμισαν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Μουλάς, αίτημα της ΓΣΕΕ είναι να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν στο μέλλον και άλλα τέτοιου είδους περιστατικά. Πρόσθεσαν δε, πως η εξεύρεση των υπευθύνων για την τραγωδία και η απόδοση ευθυνών είναι αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Κώστας Γαλιώτος, εξέφρασε και ο ίδιος την ανάγκη για απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών.

Χρ.Μ.