Διήμερο εκδηλώσεων στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Διήμερο εκδηλώσεων  στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Ένα διήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, στην αίθουσα συναυλιών του, προσέφερε στο κοινό το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Το περασμένο Σάββατο το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον τελειόφοιτο και πολυτάλαντο μαθητή στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα, Κώστα Μάρκου. Ο μαθητής απέδωσε εξαιρετικά έργα των J.S. Bach, Sergei Rachmaninoff, L. v. Beethoven, Franz Liszt και Sergei Prokofiev, ενώ το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέδειξε την εξαιρετική παρουσία του.

Την επόμενη μέρα, τα γνωστά πλέον «Παραμύθια της Κυριακής» επέστρεψαν στην αίθουσα συναυλιών και γέμισαν με παιδικές φωνές. Οι   Λίλλυ Τριαντάρη και η Χριστίνα Δίμιζα καθήλωσαν με την αφήγηση των ιστοριών και ταξίδεψαν τους θεατές με τη φαντασία σε μέρη μακρινά.

Η επόμενη δράση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπου η Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο) και ο Νίκος Μάνδυλας (βιολί) θα παρουσιάσουν έργα των Δημήτρη Μητρόπουλου, Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Fazil Say. Ο εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμπράττει με μια αριστούχο απόφοιτο του ΔΩΚ, με εξέχουσα καλλιτεχνική πορεία, σε ένα πρόγραμμα που παντρεύει την παράδοση με τη λόγια δημιουργία. Μια βραδιά μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο με  έργα Ελλήνων συνθετών  που εμπνεύστηκαν από την παράδοση.