Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Το νερό έβαλε φωτιά…

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Το νερό έβαλε φωτιά…

Συνεδρίαση πραγματοποίησε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με τα 13 θέματα της ημερήσιας να ψηφίζονται σε μερικά λεπτά, ενώ ένταση σημειώθηκε στις ερωτήσεις που προηγήθηκαν.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Όπως υποστήριξε, μόνο σκοπό έχει αυτή η κίνηση το κέρδος, ενώ πρόσθεσε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται στους δημότες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Μιλώντας ειδικότερα για το Δήμο Μεσσήνης, είπε ότι η ΔΕΥΑΜ έχει χρέη ύψους 2,6 εκ. ευρώ και όλοι προσδοκούν μια επιχορήγηση από το κράτος, ώστε αυτό το ζήτημα να λυθεί, κάτι που φαίνεται, όμως, πως δε θα συμβεί. Επίσης, υποστήριξε ότι η λύση δεν επήλθε παρά την αύξηση της τάξεως του 25% που επέβαλε ο Δήμος Μεσσήνης στα τιμολόγια του νερού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον Σύνδεσμό Ύδρευσης και εξέφρασε το φόβο του για νέες αυξήσεις στο νερό λόγω αυτών.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στη ΔΕΥΑΜ, κάτι που, όπως είπε, ποτέ δεν έκρυψε και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προσπαθεί να λύσει.

Ωστόσο, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Τάσο Τσερπέ, αφού ο δεύτερος προτείνει πράγματα που όταν η παράταξή του ήταν Δημοτική Αρχή δεν έκανε.

Επίσης, ανέφερε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή υλοποιεί το φωτοβολταϊκό πάρκο, που θα εξοικονομεί 200.000 ευρώ, ενώ προχωρά και η τηλεμετρία. Μέσω αυτής θα εξοικονομούνται χρήματα, αφού θα εντοπίζονται άμεσα οι ζημιές.

Όσο για το ζήτημα του Συνδέσμου, απάντησε ότι ο αγωγός στα όρια του Δήμου Μεσσήνης έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει συζητηθεί οικονομική εισφορά του Δήμου.

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Κωνσταντίνος Μπουρίκας. Όπως υποστήριξε, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκανε παρεμβάσεις στη ΔΕΥΑΜ, έψαξε και το θέμα των φωτοβολταϊκών, αλλά «τότε ήταν αδύνατον ως χρηματοδότηση». Έτσι, δε δέχεται ότι «δεν το είχαν ψάξει», με το δήμαρχο Μεσσήνης να απαντά ότι αυτή είναι η διαφορά με την παρούσα Δημοτική Αρχή, ότι δηλαδή προχωρά σε έργα.
Π.Μπ.