“Αγώνας δρόμου” υποψηφίων στο Δήμο Καλαμάτας για τις εκλογές -Εβδομάδα ανακοινώσεων ονομάτων

“Αγώνας δρόμου” υποψηφίων στο Δήμο Καλαμάτας για τις εκλογές -Εβδομάδα ανακοινώσεων ονομάτων

Είναι από τις σπάνιες αυτοδιοικητικές περιόδους στο Δήμο Καλαμάτας που οι υποψήφιοι δήμαρχοι… βιάζονται να ανακοινώσουν ονόματα μελών του συνδυασμού τους, αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές, κι ενώ προηγούνται οι εθνικές. Έτσι, μετά τους 45 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που πρόκειται να φτάσει ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος μέχρι την Παρασκευή, μια μέρα πριν ο Β. Τζαμουράνης θα… αποκαλύψει το συνδυασμό του και μεγάλο μέρος των υποψηφίων του, ενώ την ερχόμενη Κυριακή ο Π. Χειλάς θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της παράταξής του.

Όνομα, πρόγραμμα και υποψηφίους παρουσιάζει η παράταξη Τζαμουράνη

Το όνομα της νέας, διευρυμένης του παράταξης για το Δήμο Καλαμάτας, τις κύριες προγραμματικές της θέσεις, αλλά και την πρώτη ομάδα υποψηφίων, παρουσιάζει αύριο στις 12.30 μετά το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης στο ξενοδοχείο «Rex».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το λογότυπο της παράταξης, ενώ θα προβληθεί κι ένα σύντομο βίντεο με τους κύριους άξονες του προγράμματός της «για το νέο κύκλο που ανοίγει -και πρέπει να ανοίξει – σε ολόκληρο το Δήμο Καλαμάτας», όπως τονίζει ο κ. Τζαμουράνης.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο Τύπου, μιας πλειάδας υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της παράταξης, το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, «θα είναι αυτονόητα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό σε ολόκληρη την κοινωνία, ώστε να υπηρετήσει με αξιώσεις και με διαφάνεια μια νέα εποχή υψηλών απαιτήσεων στο Δήμο Καλαμάτας».


“Νέα Δυναμική” – Προετοιμασίες για τη συγκέντρωση της ερχόμενης Κυριακής

Την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος που προτείνει για το Δήμο Καλαμάτας κατά την πενταετία 2024-2028 οργανώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Χειλάς, με τα στελέχη του συνδυασμού του «Νέα Δυναμική». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Χθες, δε, ανακοινώθηκε από το συνδυασμό του Παναγιώτη Χειλά ότι για την εξυπηρέτηση του κόσμου από τις Δημοτικές Κοινότητες που θέλει να παρακολουθήσει την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, θα γίνουν δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραλάβουν δημότες από το Πήδημα, τα Αρφαρά, τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Αίπεια, τη Θουρία, το νοσοκομείο και το Ασπρόχωμα.

Ως γνωστόν, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς έχει ανακοινώσει ότι στην εκδήλωση της άλλης Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο θα παρουσιαστεί το αναλυτικό και κοστολογημένο πρόγραμμα του συνδυασμού του. Όπως δε επισημαίνει σχετικά: “Ακούσαμε τα προβλήματά σας με προσοχή, τα καταγράψαμε, τα μελετήσαμε, τα κοστολογήσαμε, τα προγραμματίσαμε, τα τυπώσαμε και σας καλούμε να τα πάρετε στα χέρια σας. Θα έρθουμε εμείς να σας παραλάβουμε και θα σας επιστρέψουμε ξανά στα σπίτια σας, γιατί μας ενδιαφέρει να είμαστε δίπλα σας από την αρχή μέχρι το τέλος”.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελόπουλος Γεράσιμος και Φιλανδριανός Κωνσταντίνος περιόδευσαν σε Θουρία, Άρι, Αιθαία και Πήδημα, όπου και συνομίλησαν με αγρότες και απλούς πολίτες.

Ένα από τα προβλήματα που επισήμαναν οι κάτοικοι ήταν η παραβατικότητα και η υποβάθμιση του τόπου τους. Χαρακτηριστικά σημείωσαν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν, γιατί κάθε μέρα τρέμουν μην πέσει κανείς επάνω τους. Ένα άλλο πρόβλημα που επισήμαναν οι κάτοικοι είναι οι κλοπές σε αποθήκες και ελαιοπερίβολα. «Είμαστε ξεχασμένοι από το Θεό», σχολίασαν.

Επιπλέον πρόβλημα που ανέφεραν είναι η αγροτική οδοποιία στα χωριά. Πολλοί αγρότες λόγω ζημιών στους δρόμους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι πέρασαν μια δύσκολη περίοδο, καθώς την περασμένη χρονιά αντιμετώπισαν οικονομικές δυσχέρειες λόγω έλλειψης εργατών και προσβολής των ελαιοκαλλιεργειών από το δάκο.