Τον Αύγουστο… κληρώνει για τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαραθόπολης

Τον Αύγουστο… κληρώνει για τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαραθόπολης

Εκπόνηση μελέτης για το λιμάνι στον Άγιο Ανδρέα

Μία σειρά από θέματα της Περιφέρειας συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή στελεχών και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία και ειδικότερα τα λιμενικά έργα, μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να έχουν παραδοθεί τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαραθούπολης, ενώ για το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα στη Λογγά εκπονείται μελέτη επέκτασης, έπειτα από σχετικό αίτημα κατοίκων. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι το έργο στο λιμάνι Λεωνιδίου ξεκινά μέχρι τις 10 Μαΐου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, μέσα στον ερχόμενο Μάιο δημοπρατούνται από την Περιφέρεια δύο μεγάλα έργα. Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου δημοπρατείται με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή το έργο διαμόρφωσης σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο τμήματος του χώρου εκατέρωθεν της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ως το Βέλο, έργο που χρηματοδοτείται με 5.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Στις 16 δε του μήνα η Περιφέρεια δημοπρατεί ως ενιαίο έργο, επίσης με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή, το έργο αναβάθμισης της ασφάλειας οδικών αξόνων και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, με πίστωση 45.000.000 ευρώ, επίσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής έγινε γνωστό ότι όσον αφορά στη γέφυρα Δολιανών θα έχει παραδοθεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές ο κλάδος προς Άστρος, καθώς και ότι διασφαλίστηκαν οι επιπλέον πιστώσεις για έργα ύδρευσης και άρδευσης.