Ν. Ανδρουλάκης από Καλαμάτα: «Το πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό»

Ν. Ανδρουλάκης από Καλαμάτα: «Το πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό»

«Από την Καλαμάτα στέλνουμε μήνυμα αναγέννησης, προοπτικής και νέας ελπίδας για όλους τους Δημοκράτες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες στην προεκλογική του ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της παρουσίασης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Μετρώντας αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, στόχος του κόμματος όσο και του ίδιου του προέδρου του είναι να γίνουν σαφείς οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από βασικά ζητήματα της χώρας, αλλά και να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της επόμενης ημέρας.

Τον εναρκτήριο λόγο της χθεσινής εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Νικολακόπουλος, δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση του τόσο από την πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Μητσοτάκης όσο και από αυτή που δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας, και να κρατήσει αποστάσεις από το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας μαζί τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε εμφατικά από την Καλαμάτα ότι «καθένας και καθεμία από εσάς έχει υποχρέωση να πάρει στα χέρια του την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης». Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, υπογράμμισε: «Η θερμή υποδοχή στην πόλη μάς γεμίζει ελπίδα. Νιώθουμε βαρύ το χρέος της μεγάλης αλλαγής. Όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα για να ζήσουμε ξανά χρόνια προοπτικής, δικαιοσύνης, χωρίς ανισότητες, με σταθερότητα».

Από το βήμα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, αναφερόμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης στο «παρακράτος» των τελευταίων μηνών από πλευράς του κ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του ιδίου, όπως είναι το φαινόμενο των παρακολουθήσεων, σημείωσε: «Το πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό».

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας για τον κ. Τσίπρα, αλλά και τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος από τη Γερμανία, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Οφείλει ο κ. Τσίπρας πριν από τις 21 Μαΐου να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι εννοεί με τις ‘’Πρέσπες του Αιγαίου’’».

Στη συνέχεια επανέλαβε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με φόντο την 21η Μαΐου, το οποίο αναφέρεται οριζόντια σε όλους τους τομείς της χώρας, όπως είναι η εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια, η αναγέννηση του εθνικού συστήματος υγείας, οι ευάλωτοι δανειολήπτες, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, ενώ στο επίκεντρο όλων έθεσε τη δημόσια παιδεία και τους νέους. Όπως εξήγησε, οι νέοι τίθενται σε προτεραιότητα, αφού κυρίως γι’ αυτούς το νέο κράτος πρέπει να λειτουργήσει με άλλους όρους από τους σημερινούς.

Λίγο πριν το κλείσιμο της χθεσινής προεκλογικής βραδιάς, ο γραμματέας της ΝΕ παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, οι οποίοι είναι οι εξής: Περικλής Ξηρογιάννης, Κωνσταντίνα Πιέρρου, Σπύρος Πώρος, Αριστέα Καζάκου, Μενέλαος Γερονικολός, Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Παναγιώτης Αδαμόπουλος.

Χρ.Μ.