Νίκη για το Blue Line του Αιόλου στο Πανευρωπαϊκό ORC της Μάλτας

Νίκη για το Blue Line του Αιόλου στο Πανευρωπαϊκό ORC της Μάλτας

Το 2018 το Blue Line του Αιόλου είχε κατακτήσει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ORC της Κύπρου τη 2η θέση στην κατηγορία ερασιτεχνών (Corinthians) και την 4η στη γενική.

Η καλαματιανή ομάδα επανήλθε φέτος στη διοργάνωση ακόμα πιο δυναμικά, κατακτώντας τη νίκη, στην ακόμα πιο ανταγωνιστική διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Μάλτα 24 Απριλίου με 1 Μαΐου, διατηρώντας ταυτόχρονα την 4η θέση στη συνολική κατάταξη των τριών κατηγοριών, ανάμεσα σε 52 σκάφη. Κυβερνήτης του Blue Line είναι ο Γιώργος Δρακόπουλος, ενώ το πλήρωμα αποτέλεσαν οι: Ιωάννα Σιψά, Ντίνος Χρυσομάλλης, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Ηλίας Τάπαρης, Γιάννης Πατσαμάνης, Τάσος Μάλλιος και Αλέξανδρος Ραρρής. Υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν το Elite City Resort, η BP Σώτηρας, το Parking Boats-Μπάμπης Μπούνας, το Strofades Group-Θανάσης Σκούτζος, το Pantony Caffee, Sea Farer Sailing Holidays και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Αιόλου, ο πρόεδρος του συλλόγου, Χάρης Βγενής συνεχάρη τους νικητές και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας. Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μια επιτυχία που αντανακλά όχι μόνο στον σύλλογο και τη σχολή ανοικτής θάλασσας που αναδεικνύει κάθε χρόνο δεκάδες νέους ιστιοπλόους, αλλά είναι ευρύτερα μια επιτυχία της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.

Η κατάκτηση της 1ης θέσης ήταν πέρα από τους στόχους, εκμυστηρεύτηκε ο κυβερνήτης του Blue Line Γιώργος Δρακόπουλος, τονίζοντας τον μεγάλο συναγωνισμό και τη δυσκολία του αγώνα που είχε συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της ιστιοπλοΐας, λόγω και της θέσης της Μάλτας στο κέντρο της Μεσογείου.

Ο Ηλίας Τάπαρης, νέος ιστιοπλόος από το πλήρωμα της επιτυχίας, έκανε λόγο για απίστευτη εμπειρία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη διάκριση, παρ’ ότι δεν πίστευε αρχικά ότι θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε αγωνιστικές συνθήκες. Μάλιστα, οι δυσκολίες, ιδιαίτερα κατά το 1ο σκέλος ήταν τεράστιες, καθώς επεφύλασσε 26 ώρες αγώνα!

Η Ιωάννα Σιψά, τόνισε ότι χρειάζονται πολύ μεγάλα αποθέματα τόσο σωματικής όσο και ψυχικής δύναμης, αλλά η προσπάθεια δικαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας όλους ευτυχισμένους.

Η εταιρεία καυσίμων BP Σώτηρας υποστηρίζει από το 2018 τις αγωνιστικές προσπάθειες και επιτυχίες του Blue Line και μαζί έχουν διανύσει 5 χιλιάδες ναυτικά μίλια, όπως το προσδιόρισε ο κάπτεν Γιώργος Δρακόπουλος. Ο Λάμπρος Σώτηρας εκμυστηρεύτηκε ότι αρχικά η χορηγία δεν προβλεπόταν τόσο μεγάλη, ωστόσο υπάρχει απόφαση να συνεχιστεί η τροφοδότηση του Blue Line, με την εταιρεία του να υποστηρίζει τον υγιή αθλητισμό και να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της ομάδας που είναι οι πρωταγωνιστές να ακούγονται σε όλη τη Μεσόγειο, μαζί με το όνομα της Καλαμάτας. «Η κατάκτηση του τροπαίου είναι ένα φανταστικό συναίσθημα», μοιράστηκε τη χαρά των νικητών ο κ. Σώτηρας, τονίζοντας ότι αυτή η επιτυχία συμβάλλει στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στην περιοχή μας, όπου υπάρχει η σχετική παιδεία, αλλά θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.
Χ.Ε.