ΣΔΥΜ: Γιορτή εθελοντών και κοινωνική προσφορά στο Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό

ΣΔΥΜ: Γιορτή εθελοντών και κοινωνική προσφορά στο Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό

Κάτι από τη μεγάλη φετινή αθλητική γιορτή του 21ου Αγώνα Καλαμάτας έζησαν χθες το βράδυ οι διοργανωτές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και πολλοί εθελοντές και αθλητές, ανάμεσά τους και ο (αγωνιστικά) νικητής, Παναγιώτης Καρούτζος, στα γραφεία του ΣΔΥΜ στο ανατολικό κέντρο.

Σε μια όμορφη συγκέντρωση, στην οποία ξεχείλιζαν τα χαμόγελα της οικειότητας και της δικαίωσης για την πολύπλευρη επιτυχία της συλλογικής προσπάθειας της 29ης Απριλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, Χρήστος Μπένος, απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους, τονίζοντας ότι το πρώτο μετάλλιο ανήκει στους εθελοντές. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική διάσταση του αγώνα, την οποία υπογράμμισε η αφιέρωση της συνάντησης του 2023 στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό. Πρόκειται για στήριξη ουσιαστική, καθώς πέρα από την ηθική ώθηση και την προβολή του έργου που κάνει ο εν λόγω σύλλογος για να ευαισθητοποιήσει και να καλύψει τις ανάγκης των παιδιών και των ενηλίκων με αυτισμό, ο ΣΔΥΜ πρόσφερε και ένα σημαντικό ποσό από τα έσοδα των εγγραφών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 1100! Μάλιστα το βράδυ του αγώνα παρατέθηκε δεξίωση ως μια κίνηση αποδοχής και «ζεστασιάς» προς τα μέλη όλων των αποστολών από τη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς  που συμμετείχαν στον παράλληλο αγώνα των Special Olympics. Ο κ. Μπένος παρέδωσε συμβολικά (τα χρήματα είχαν ήδη δοθεί) την επιταγή στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό, Κώστα Σαραβελάκη, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον ΣΔΥΜ με «αντίδωρο» μια αναμνηστική πλακέτα. Ο κ. Σαραβελάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που είναι μακρά και χρονολογείται από το ξεκίνημα του συλλόγου που εκπροσωπεί, δηλαδή από το 2010. Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να ενισχύσει το όραμα για τη δημιουργία μιας δομής υποστηριζόμενης διαβίωσης για ενήλικα άτομα με αυτισμό, για τα οποία δεν υπάρχει ουσιαστική κρατική μέριμνα. Στο σημείο αυτό ο Χρήστος Μπένος, μοιράστηκε έναν αντίστοιχο στόχο του ΣΔΥΜ που είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος. Τέλος, ο κ. Σαραβελάκης αναφέρθηκε στον μεγάλο αντίκτυπο και τις άριστες εντυπώσεις που είχε η αγωνιστική συμμετοχή των δρομέων Special Olympics, που αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη του χρόνου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Θύμιος Αλεξόπουλος, γραμματέας του ΣΔΥΜ και υπεύθυνος για το κομμάτι του εθελοντισμού, έκανε μια μικρή κατάθεση ψυχής για την επίπονη και πολύμηνη προετοιμασία του αγώνα, τονίζοντας τον νευραλγικό ρόλο των εθελοντών και το γεγονός ότι η επιτυχία της αποστολής τους και του αγώνα δεν αντανακλά στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, αλλά σε όλη την πόλη. Εκείνο που μένει στους αθλητές δεν είναι οι επιδόσεις τους, αλλά το χαμόγελο των εθελοντών, ανέφερε ακόμη ο κ. Αλεξόπουλος. Η βραδιά έκλεισε με έναν μικρό μπουφέ και όλοι πλέον έχουν στο μυαλό τους τον 22ο Αγώνα Καλαμάτας  που έχει προκηρυχθεί για τις 27 Απριλίου 2024.
Χ.Ε.