Ημερίδα Στοματολογίας: Τιμητική εκδήλωση για τα 60 χρόνια προσφοράς του Μεσσήνιου καθηγητή Γιώργου Λάσκαρη

Ημερίδα Στοματολογίας: Τιμητική εκδήλωση για τα 60 χρόνια προσφοράς  του Μεσσήνιου καθηγητή Γιώργου Λάσκαρη

Εξαιρετικά ενδιαφέρον παρουσιάζει το επιστημονικό πρόγραμμα της Ημερίδας Στοματολογίας 2023, υπό τον τίτλο «Επιλεγμένα Στοματολογικά Θέματα: Από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διεξαχθεί η τιμητική εκδήλωση «1963-2023: 60 χρόνια προσφοράς στη Στοματολογία» για το Μεσσήνιο αναπληρωτή καθηγητή Γιώργο Λάσκαρη, για την προσωπικότητα και το επιστημονικό έργο του οποίου θα μιλήσουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές.

Ο Γιώργος Λάσκαρης γεννήθηκε στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και της Ιατρικής Σχολής του ιδίου πανεπιστημίου, με μετεκπαίδευση στη Στοματολογία στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Μπρίστολ στην Αγγλία και στη Δερματολογία στο Νοσοκομείο “Α. Συγγρός”. Δίδαξε Στοματολογία για 30 χρόνια στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και Στοματολογία για 30 χρόνια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ ίδρυσε το Στοματολογικό Τμήμα στην Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματολογίας στο Νοσοκομείου “A. Συγγρός”, του οποίου υπήρξε διευθυντής  (1971-2008), και το οποίο αναγνωρίσθηκε ως κορυφαίο κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κατέχει δε τους εξής τίτλους: διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υφηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής Στοματολογίας Πανεπιστημίου Λονδίνου, ενώ έχει πλούσιο επιστημονικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο.

Να σημειωθεί, τέλος, πως φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τότε που άρχισε να διεξάγεται η ημερίδα Στοματολογίας σε ετήσια βάση, με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Λάσκαρη.

Η φετινή, όμως, έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και

σηματοδοτεί μια Νέα Εποχή, γιατί διοργανώνεται από τη νεοσύστατη Ελληνική Εταιρεία Στοματολογίας (ΕΛ.Ε.Σ.), που προέρχεται από τη συνένωση της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Στοματολογίας.