Υδροδοτείται η Καλαμάτα μέσω της εναλλακτικής λύσης

Υδροδοτείται η Καλαμάτα  μέσω της εναλλακτικής λύσης

Επί τρία 24ωρα όλος ο μηχανισμός του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με την υποστήριξη μηχανικών και τεχνικών του Δήμου, επιχειρεί υπό δύσκολες συνθήκες και αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην υδροδότηση της Καλαμάτας, μετά την τεράστια βλάβη στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Ήδη η Καλαμάτα υδροδοτείται μέσω εναλλακτικής λύσης που προκρίθηκε από τους υπεύθυνους τεχνικούς. Χθες τα ξημερώματα δόθηκε μάχη με το χρόνο από τα συνεργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαρροές στο σύστημα, χωρίς να γίνει αισθητή στους πολίτες η διακοπή του νερού. Τα μεμονωμένα προβλήματα στην πόλη και τις Κοινότητες αντιμετωπίζονται από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού
Παράλληλα, από το Δήμο Καλαμάτας γίνεται έκκληση στους δημότες να περιορίσουν την κατανάλωση του νερού στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το δίκτυο ύδρευσης, μετά την εναλλακτική προσωρινή λύση που δόθηκε για να αποκατασταθεί η υδροδότηση.

Σημειώνεται ότι από το Σύνδεσμο Ύδρευσης και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας έχει διαπιστωθεί αυξημένη κατανάλωση νερού, επομένως γίνεται έκκληση για λελογισμένη χρήση του εν όψει και του τριημέρου.

18.000 εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού στα σχολεία για ώρα ανάγκης
Τέλος, στην προμήθεια και διανομή, 3.000 εξάδων του 1,5 λίτρου, που αντιστοιχούν σε 18.000 εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού, προχώρησε προχθές ο Δήμος σε όλα τα σχολεία της Καλαμάτας προκειμένου να είναι διαθέσιμα σε ώρα ανάγκης για την κάλυψη αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόκειται για μέρος του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης μετά τη βλάβη στη δεξαμενή στο Πήδημα.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόβλεψη έχει υπάρξει για το συσσίτιο του Δήμου, ενώ διαθέσιμα νερά υπάρχουν και στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, επίσης για ώρα ανάγκης.