Δεκαπέντε άτομα για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν το τριήμερο στη Μεσσηνία

Δεκαπέντε άτομα για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν το τριήμερο στη Μεσσηνία

Δεκαπέντε άτομα για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Αστυνομικοί και λιμενικοί κατάσχεσαν μικρές ποσότητες χασίς, κοκαΐνης, χαπιών «έκσταση», αλλά και μερικά δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούνταν σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο.

Αυτοσχέδιο θερμοκήπιο
Στην Κυπαρισσία, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε ιδιοκτησίες 54χρονου. Σε αγρόκτημά του στη θέση «Σεργιάνι» βρέθηκε να έχει δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο θερμοκήπιο και να καλλιεργεί σε πλαστικά βαρέλια και γλάστρες πέντε δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του, αλλά και σε εξοχική κατοικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 31,6 γραμμαρίων.

Επίσης στην Κυπαρισσία, από τους ίδιους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη ένας 59χρονος, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 7,4 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Συλλήψεις στην Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, συνελήφθησαν πέντε άτομα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας). Ειδικότερα, στη μία περίπτωση συνελήφθησαν μια 18χρονη, μια 19χρονη κι ένας 19χρονος για κατοχή 1,6 γραμμαρίων χασίς. Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 22χρονος, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 0,2 γραμμάρια χασίς και 0,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτα. Επίσης, συνελήφθη ένας 16χρονος γιατί κατείχε 0,4 γραμμάρια χασίς.

Στην Καλαμάτα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 27χρονος, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,9 γραμμαρίων και οκτώ ναρκωτικά δισκία «έκσταση»,  τα οποία κατασχέθηκαν.

Ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, ένας 31χρονος, ένας 30χρονος κι άλλος ένα 31χρονος, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Το μεσημέρι της Κυριακής στη Μεσσήνη συνελήφθη, από αστυνομικούς του εκεί τμήματος, μια 20χρονη, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,9 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Το βράδυ της Δευτέρας, στη Μεθώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, ένας 23χρονος και ένας 24χρονος, γιατί κατείχαν μικροποσότητα χασίς, βάρους 1,5 γραμμαρίου, και ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Τέλος, το βράδυ της Δευτέρας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, συνελήφθη ένας 17χρονος, καθώς σε έλεγχο που του έκαναν στις Κιτριές βρέθηκε να κατέχει μικρή ποσότητα χασίς. Παράλληλα, συνελήφθη ο πατέρας ανωτέρω για παραμέληση της εποπτείας του.

Της Βίκυς Βετουλάκη