Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο παραλιακό δάσος της Ελαίας στο Δήμο Τριφυλίας, με στόχο τον έλεγχο μη οργανωμένων κατασκηνωτών και την πρόληψη εγκληματικών ενεργειών.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Α΄ και Β΄ Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις 14 άτομα, ηλικίας από 25 έως 50 ετών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 13 Έλληνες (11 άνδρες και 2 γυναίκες) και ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 31,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 0,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), τρία τσιγαριλίκια κάνναβης και 17 ναρκωτικά δισκία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές τονίζουν ότι ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη τη Μεσσηνία.
