Με απόλυτη επιτυχία το 2ο Kalamata Mountain Run

Με απόλυτη επιτυχία το  2ο Kalamata Mountain Run

Νέα ρεκόρ στις δύο διαδρομές που κλέβουν τις εντυπώσεις

Κρατώντας σταθερά τις συμμετοχές πάνω από τις 200 το 2ο Kalamata Mountain Run διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία την περασμένη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου σε μια καταπληκτική διαδρομή που ενώνει θάλασσα και βουνό, κερδίζοντας φανατικούς φίλους και την καταξίωση ανάμεσα στους αγώνες ορεινού τρεξίματος της χώρας μας, με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές στο μέλλον.

Η εκκίνηση δόθηκε από την παραλία, στο φιλόξενο χώρο του κάμπινγκ Bareira και ο τερματισμός έγινε στον ίδιο χώρο, μετά από μία απαιτητική διαδρομή στο όρος Καλάθι που περιλάμβανε δύο διαφορετικές προκλήσεις, 25 χλμ. «Kalathi Trail» που προσέλκυσε 85 συμμετοχές και «Verga Race» 9 χλμ. με 125 αθλητές και αθλήτριες να παίρνουν θέση στην εκκίνηση.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στο τεχνικό κομμάτι, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και πολλών εθελοντών από τοπικούς συλλόγους.

Πολλοί Μεσσήνιοι αγαπάνε το ορεινό τρέξιμο ή δοκίμασαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, εξασφαλίζοντας και αρκετές διακρίσεις, ενώ και στις δύο διαδρομές είχαμε βελτιωμένους χρόνους από τους νικητές σε σχέση με τον περυσινό 1ο αγώνα.

Νικητές γενικής κατηγορίας
Kalathi Trail 25 χλμ.
1. Ανάργυρος Ρούσσος (Σαντορίνη) 2:50:27, 2.Στέφανος Σερεμέτης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας) 3:00:35, 3.Αρης Δουλκερίδης (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 3:01:39.

1. Στεφανία Παπαθανασίου (3:47:57), 2.Γεωργία Αναγνωστοπούλου (Καλαμάτα) 3:51:05 και Βιβή Τασιοπούλου (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας 4:05:20.

Verga Race 9 χλμ.
1.Διονύσης Κορδέλλος (ΑΣ Αγίας Παρασκευής) 45:58, 2.Δημήτριος Ρούτσης (ΓΣ Ακρίτας 2016) 46:08, 3. Γεώργιος Κουλολιάς (Δημόπουλος Coaching) 46:20.

1.Έλλη Μητσοπούλου (1:01:12), 2.Ανδριάνα Παπαθανασίου (1:01:14), 3. Μαρία Μπαλαμπάνη (1:10:09).