Εκτεταμένες και στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε καταυλισμούς Ρομά των Δήμων Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Καλαμάτας και Οιχαλίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αργολίδας, Κορινθίας και Μεσσηνίας και είχαν ως στόχο τον έλεγχο ομάδων κοινωνικής ομοιογένειας, τη διερεύνηση παραβατικών συμπεριφορών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες.
Στη Μεσσηνία, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους 23 ατόμων, από τους οποίους επτά προσήχθησαν, ενώ πέντε συνελήφθησαν για μια σειρά αδικημάτων. Αναλυτικά, έγιναν: Τρεις συλλήψεις για στέρηση δελτίου ταυτότητας. Πρόκειται για έναν 16χρονο Ρομά στην Ανάληψη, μια 45χρονη Ρομά στον καταυλισμό «Παναγάκια» και έναν 14χρονο Ρομά στη Μεσσήνη. Επίσης, συνελήφθη η 31χρονη μητέρα του 14χρονου, η οποία κατηγορείται ότι δε μερίμνησε για την εποπτεία του παιδιού της.
Τέλος, στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 28χρονος Ρομά, ο οποίος κατείχε 0,2 γραμμάρια κάνναβης.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι δράσεις αυτού του τύπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένης της αποτελεσματικότητάς τους και της θετικής ανταπόκρισης των τοπικών κοινωνιών.










