«Μόλις λίγες μέρες μετά το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και ο κ. Τσώνης με την ηγετική του ομάδα συνεχίζουν χωρίς σταματημό τον εκφυλισμό των διαδικασιών του Εργατικού Κέντρου» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και συνεχίζει: «Απτόητος ο πρόεδρος, παρά το χαστούκι των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, όπου έχασε μεγάλο μέρος των δυνάμεών του, συνέχισε την ίδια τακτική με διαδικασίες fast-track, χωρίς συζήτηση, μετατρέποντας τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε θεατρική παράσταση. Κατά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ και της άλλης παράταξης της μειοψηφίας, που αποτελούν σχεδόν το μισό Δ.Σ., για αναλογική κατανομή των αξιωμάτων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών. Μάλιστα, δήλωσε με θράσος πως, αφού έχει την πλειοψηφία, θα πάρει όλα τα αξιώματα η παράταξή του.
Εκεί, όμως, που πραγματικά έδωσε “ρέστα” ήταν όταν απέρριψε ασυζητητί την πρόταση της ΔΑΣ να κηρύξει το Εργατικό Κέντρο απεργία ή στάση εργασίας την Τρίτη 16 Δεκέμβρη, με αφορμή την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Μεσσηνία, αλλά και μπροστά στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, που φέρνει νέα βάρη στους εργαζομένους και βιοπαλαιστές, με αύξηση περαιτέρω της φορολογίας.
Τη στιγμή που οι αγρότες οδηγούνται στον αφανισμό και μαζί με τους συλλόγους τους έχουν βγει στα μπλόκα του αγώνα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Μεσσηνία, με πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις, που έχουν βάλει κυριολεκτικά την κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δίνει για άλλη μια φορά στήριξη στην κυβέρνηση, αρνούμενος το Εργατικό Κέντρο να εκφράσει την έμπρακτη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών, δηλώνοντας ότι πρόκειται κάποια στιγμή να βγάλει ανακοίνωση στήριξης.
Καλούμε τους εργαζομένους, τα σωματεία, το λαό της Καλαμάτας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως μπροστά στη στήριξη της κυβέρνησης και της πολιτικής της, θα εφαρμόσει κάθε μέσο υπονόμευσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Τους καλούμε να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που στήνουν οι αγρότες στη Μεσσηνία, γιατί ο αγώνας τους συναντιέται με τα αιτήματα της εργατικής τάξης και όλου του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου. Η πολιτική που εξοντώνει τους αγρότες είναι η ίδια που γεννά την ακρίβεια, τα 13ωρα, το τσάκισμα των ΣΣΕ, τα μεροκάματα πείνας και προϋπολογισμούς πολέμου που δε χωράνε τις λαϊκές ανάγκες.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Με τις πρωτοβουλίες των σωματείων μας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο και με κάθε μορφή η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στις αγροτικές κινητοποιήσεις».










