Πραγματοποιήθηκε χθες στη Μεσσήνη η ετήσια γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Μεσσήνη η ετήσια γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Η πόλη της Μεσσήνης έχει φορέσει τα γιορτινά της, καθώς διεξάγεται το καθιερωμένο πανηγύρι και χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας.
Η χθεσινή βραδιά ήταν όμως διπλά λαμπρή και εορταστική για την πόλη, που επιλέχθηκε φέτος από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για να φιλοξενήσει την ετήσια γιορτή του μπάσκετ της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, με βραβεύσεις αθλητών, προπονητών, παραγόντων, των ομάδων που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α1, Α2 κατηγορίας Ανδρών και κατηγορίας Γυναικών.
Η σημαντική αυτή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης και ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του γραμματέα της Ένωσης, Θανάση Μακαρούνη, ο οποίος έκανε, παράλληλα, τον απολογισμό της σαιζόν και αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα περίοδο 2019-2020.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο σπουδαίος φετινός προσκεκλημένος της ετήσιας γιορτής Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και επίτιμος πρόεδρος της FIBA Europe και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε επιμορφωτικές ομιλίες από δύο ακόμα σημαντικές προσωπικότητες του μπάσκετ, τον πρώην διεθνή παίκτη Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος μίλησε για το άθλημα στις μικρές ηλικίες και το μέλος της ΚΕΔ, Κώστα Κορομηλά, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα διαιτησίας.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι βραβεύσεις που ακολούθησαν σε αθλητές, παράγοντες και ομάδες που διακρίθηκαν κατά την περασμένη σαιζόν, ενώ η ετήσια γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση των κληρώσεων των πρωταθλημάτων της νέας σαιζόν.
-Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θ».