Κόντρα Χανδρινού – Βασιλόπουλου για την υποστήριξή τους
Χθες, στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας, πέραν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε και η οριστική παύση εργασίας 32 υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί στο Δήμο μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν κερδίσει πρωτόδικα την προσωρινή διαταγή και έτσι είχαν επιστρέψει στη θέση τους, αλλά πλέον, μετά το δικαστήριο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, κρίθηκε ότι δεν καλύπτουν τα κριτήρια και πλέον τελειώνει η εργασία τους στο Δήμο Καλαμάτας.
Το θέμα έφερε στην Επιτροπή ο Σπύρος Χανδρινός, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι κατάφερε να διώξει 32 υπαλλήλους, αφού η νομική ομάδα του Δήμου κέρδισε την υπόθεση.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι πριν από 2.5 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν είχε συζητηθεί το ζήτημα, η Δημοτική Αρχή υποστήριξε τους εργαζομένους, βεβαιώνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και οργανικές θέσεις. Μάλιστα, πρόσθεσε πως είχε προτείνει να παραμείνουν και να τους πληρώνει ο Δήμος.
Περνώντας στην αντεπίθεση ο Σπύρος Χανδρινός
σχολίασε ότι, όταν ήταν η δίκη για τους εργαζομένους Covid, που, όπως είπε, «μπήκαν όπως μπήκαν», ο δικηγόρος του Δήμου Καλαμάτας είχε δηλώσει κώλυμα και έτσι δεν είχε διεξαχθεί.
Αναρωτήθηκε, τέλος, πώς θα λειτουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας με μείον 32 άτομα.
Κλείνοντας ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν τους εργαζομένους.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, σχολίασε, δούλευαν σωστά, παρήγαγαν έργο, αλλά έγινε ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Όπως και να έχει, εμείς με τη σειρά μας κρατάμε το αποτέλεσμα, που δείχνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα στερείται ακόμα 32 άτομα, και ας ελπίσουμε άμεσα επιτυχόντες διαγωνισμών ΑΣΕΠ να αποδεχτούν τους διορισμούς τους, καθώς και με νέους διαγωνισμούς να έρθει προσωπικό τόσο στο Δήμο Καλαμάτας όσο και στο Δημόσιο, που πλέον έχει αποδεκατιστεί.
Π.Μπ.











