Συνεχίζεται στην Καλαμάτα η κατασκευή έξυπνων διαβάσεων με φώτα στο έδαφος, διαβάσεων με κυβόλιθους με φωτισμό, διαβάσεων με κυβόλιθους…
Έχουμε καταφέρει στην πόλη να έχουμε τριών ειδών διαβάσεις συν την τέταρτη, που είναι οι απλές κλασικές, οι οποίες δυστυχώς σε πολλά σημεία έχουν πλέον σβηστεί και δε φαίνονται καν.
Μια έξυπνη διάβαση, λοιπόν, μπήκε και στο ύψος του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, και προφανώς ήταν απαραίτητη (ασχέτως του είδους της), αφού εκεί λειτουργούν 6 σχολεία.
Το λάθος, όμως, με τη συγκεκριμένη διάβαση είναι ότι στο νότιο πεζοδρόμιο, που διασχίζουν μαθητές αλλά και πολίτες, δημιουργήθηκε ράμπα, με την κλίση να είναι έτσι που σχηματίζεται λίμνη και τους πεζούς να έχουν πρόβλημα για το πώς θα διασχίσουν το πεζοδρόμιο.

Απεναντίας , στο απέναντι πεζοδρόμιο της ίδιας διάβασης η ράμπα έχει κλίση προς το οδόστρωμα, οπότε τα νερά δε λιμνάζουν.
Άραγε, κανείς δε σκέφτηκε ότι θα δημιουργείται πρόβλημα για τους πεζούς στο νότιο πεζοδρόμιο;
Άμεσα, λοιπόν, θα πρέπει να διορθωθεί το λάθος… Νομίζουμε πως δεν είναι και τόσο δύσκολη παρέμβαση… Αρκεί, βέβαια, να υπάρχει θέληση.
Π.Μπ.
Υ.Γ.: Δήμαρχε, με τις ράμπες με τους κυβόλιθους… (αυτούς τους ασπρόμαυρους) που θα ερχόταν η εταιρεία να επισκευάσει, τι γίνεται; Ούτε με καράβι σαν τον Φ800 να ερχόταν και αυτή!











