«Νευραλγικό κομμάτι του οργανισμού» χαρακτήρισε η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Γιάννα Χορμόβα, τους εργασιακούς συμβούλους, περίπου 750 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν. Είπε δε, πως βρίσκεται σε διάλογο με τους συλλόγους τους για την επόμενη μέρα.
Ειδικότερα, η κα Χορμόβα ανέφερε: «Οι εργασιακοί σύμβουλοι, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας που έχουν, θέλω προκαταβολικά να πω ότι είναι ένα νευραλγικό κομμάτι του Οργανισμού και η δουλειά τους και η συμβολή τους, όχι απλώς εκτιμάται και αναγνωρίζεται, αλλά είναι για εμάς καθοριστικής σημασίας. Όντως υπήρχε ένας αυξημένος αριθμός εργασιακών συμβούλων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί για την υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι συμβάσεις τους, απορρέοντας από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, λήγουν με τη λήξη του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΔΥΠΑ δεν προετοιμάζεται συστηματικά και για την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι οι εργασιακοί σύμβουλοι, γιατί είμαστε σε πολύ συχνή συνομιλία και διάλογο και με τους συλλόγους τους, είμαστε σε συστηματική προετοιμασία για την επόμενη ημέρα».
Στ.Μ.











