Έκθεση τεκμηρίων άρχισε και θα διαρκέσει έως και το τέλος του Οκτωβρίου (με δυνατότητα παράτασης) σχετικά με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τους σεισμούς της Καλαμάτας στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.
Στον κεντρικό χώρο της Βιβλιοθήκης έχουν δημιουργηθεί θεματικά τραπέζια στα οποία εκτίθενται τα φύλλα της εφημερίδας “Καλαματιανά Νέα” (όλες οι εφημερίδες της Καλαμάτας συνεργάστηκαν και εξέδιδαν τα “Καλαματιανά Νέα” την περίοδο του σεισμού), πρωτοσέλιδα αθηναϊκού Τύπου, ενώ γίνεται και προβολή για πρώτη φορά φωτογραφικού υλικού από τις ημέρες των σεισμών.
Τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα, καθώς και οι φωτογραφίες ανήκουν στο αρχείο του Νίκου Ι. Ζερβή, στην οικογένεια του οποίου απευθύνονται ευχαριστίες. Η δε πρωτότυπη μουσική σύνθεση που συνοδεύει την έκθεση είναι της μουσικού και συνθέτριας Βάσιας Φλώρου.
Η έκθεση αποτελεί μέρος των δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, τους οποίους ευχαριστούν για τη συνεργασία, για τη συμπλήρωση 40 ετών από τους σεισμούς.
Σήμερα Σάββατο 12 και αύριο Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό 19.00- 21.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

























