Μια καταγγελία που, εφόσον επιβεβαιωθούν τα όσα αναφέρει, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται ο χρόνος και το προσωπικό της Αστυνομίας, έφτασε στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.
Σύμφωνα με καταγγέλλουσα, το απόγευμα της Κυριακής ένστολοι αστυνομικοί μετέβησαν στην κατοικία της, έπειτα από παράπονο γείτονα σχετικά με σωληνάκι κλιματιστικού που έσταζε νερά.
Όπως υποστηρίζει, οι αστυνομικοί παρέμειναν στην περιοχή περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο, ενώ η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη συζήτηση δέχθηκε και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Αναρωτιέται, λοιπόν, γιατί υπάρχει τέτοια «κατασπατάληση» αστυνομικών για ασήμαντα περιστατικά κι αν η κάθε διαφορά μεταξύ γειτόνων, όσο ασήμαντη κι αν είναι, πρέπει να μετατρέπεται αυτομάτως σε αστυνομικό περιστατικό.
Βεβαίως, για όλα αυτά υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες να απαντήσουν.
Το ζητούμενο, φυσικά, δεν είναι να αποφασίσουμε ποιος είχε δίκιο για ένα σωληνάκι, αλλά να ξέρουμε πότε πραγματικά χρειάζεται η Αστυνομία και πότε η κοινωνία καλείται απλώς να λύσει μόνη της μια… γειτονική διαφορά.
Β.Β.



























