Ο ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΑμεΑ Καλαμάτα ανοίγει τις πόρτες του γηπέδου του και προσκαλεί Άτομα με Αναπηρία (κινητική) και ιδιαίτερα χρήστες αμαξιδίου, να γνωρίσουν από κοντά το τένις με αμαξίδιο, τους αθλητές και την αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου.
Η ανοιχτή προπόνηση τένις με αμαξίδιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30μμ, στο γήπεδο τένις του ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΑμεΑ Καλαμάτα, στη συμβολή των οδών Νέδοντος & Ευαγγελιστρίας (κοντά στο τέρμα του ποταμού Νέδοντα).
Η δράση απευθύνεται σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία που θα ήθελαν να γνωρίσουν το άθλημα, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρει ο αθλητισμός και, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο τένις με αμαξίδιο. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αθλητές και την προπονητική ομάδα του συλλόγου, να παρακολουθήσουν την προπόνηση και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τα αθλήματα που καλλιεργεί ο ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΑμεΑ στην Καλαμάτα.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος, με στόχο να έρθουν ακόμη περισσότερα Άτομα με Αναπηρία κοντά στον αθλητισμό και να γνωρίσουν τις δυνατότητες που μπορούν να τους προσφέρουν τα παραολυμπιακά αθλήματα.
Και ο στίβος στο επίκεντρο
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα ο ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΑμεΑ Καλαμάτα θα ανακοινώσει και την ημερομηνία για μια αντίστοιχη ανοιχτή προπόνηση στίβου. Ο σύλλογος διαθέτει μια ιδιαίτερα δραστήρια ομάδα στίβου, στην οποία συμμετέχουν αθλητές με τύφλωση και νοητική αναπηρία, με τη στήριξη μιας οργανωμένης και δυνατής προπονητικής ομάδας. Μέσα από τις ανοιχτές προπονήσεις, ο σύλλογος επιδιώκει να παρουσιάσει το έργο και τις δυνατότητες που υπάρχουν στον χώρο του αθλητισμού για τα Άτομα με Αναπηρία και να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν το πρώτο βήμα.
Ο ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΑμεΑ είναι αθλητικό σωματείο για Άτομα με Αναπηρία με έδρα την Καλαμάτα, μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και εγγεγραμμένο στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στόχος του συλλόγου είναι η ανάπτυξη και προώθηση του αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρία, η δημιουργία ευκαιριών συμμετοχής και η ανάδειξη της αθλητικής τους δραστηριότητας.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν το τένις με αμαξίδιο, να γνωρίσουν την ομάδα και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συμμετοχής στον αθλητισμό.



























