Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για το «ψηφιακό χάος» που έχει δημιουργηθεί στον e-ΕΦΚΑ
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα η στάση εργασίας του προσωπικού του ΕΦΚΑ, με κεντρικό αίτημα την «άμεση και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων στις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές του Φορέα, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και η καθημερινή στοχοποίηση των εργαζομένων του».
Εργαζόμενοι του Φορέα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, στην οδό Φιλελλήνων και άνοιξαν πανό με τα αιτήματά τους.
Όπως τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του Σωματείου, Κανέλλα Παπαδάκου, «εδώ και δύο μήνες οι δυσλειτουργίες επηρεάζουν καθημερινές, συνήθεις υπηρεσιακές διαδικασίες, όπως η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας και ικανότητας, οι διαδικασίες του ΚΕΑΟ, οι ρυθμίσεις, οι αιτήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και η βεβαίωση οφειλών, λόγω καθυστερήσεων του συστήματος, ακόμη και λανθασμένων αποτελεσμάτων».
Η κα Παπαδάκου συνέχισε τονίζοντας ότι «οι καθυστερήσεις αυτές συσσωρεύονται και δημιουργούν τον κίνδυνο απώλειας προθεσμιών, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Ζητάμε από τη Διοίκηση να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες για την πραγματική κατάσταση, ώστε οι εργαζόμενοι να μη στοχοποιούνται για προβλήματα που προκαλούνται από τη λειτουργία του συστήματος. Καλούμε τους πολίτες να κατανοήσουν ότι η ταλαιπωρία τους είναι και δική μας ταλαιπωρία».
Η πρόεδρος του Σωματείου απευθύνθηκε στους πολίτες, τονίζοντας ότι «σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ζητάμε από τον κόσμο την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας προσέλευσης, με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και η ισότιμη εξυπηρέτηση όλων».
Την κινητοποίηση υποστήριξε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή του προέδρου Δημήτρη Φαββατά και του γενικού γραμματέα, Παναγιώτη Μερτίκα.
Στα αιτήματα της στάσης εργασίας ήταν, επίσης, η ενίσχυση του ΕΦΚΑ με νέες προσλήψεις, «καθώς οι πιο πολλές υπηρεσίες του σήμερα βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης», καθώς και «να υλοποιηθούν αποφασιστικά τα μέτρα για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για τους εργαζομένους και τους παριστάμενους στον χώρο συμπολίτες μας, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης».
Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ζητά να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό η υπηρεσία Helpdesk και να καθιερωθεί μια μέρα χωρίς κοινό για όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Στ.Μ.



























