Συντάχθηκαν με Μπακούρο που είπε «όχι» οι σύμβουλοι Λεβεντάκη, καταψηφίζοντας τη θετική εισήγηση του Βλάχου

«Λήψη απόφασης για παράταση διάθεσης του με αριθ. KHH-3816 πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Τριφυλίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας)» ήταν το τρίτο θέμα ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, η πλειοψηφία του οποίου τάχθηκε – ψήφισε αρνητικά και, ως εκ τούτου, απορρίφθηκε η παράταση της παραχώρησης. Παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4 από τη Δ.Ε. Αετού, που είναι δωρεά από το 2010 της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και της ΚΕΔΕ προς τον μαρτυρικό και πυρόπληκτο Δήμο Αετού, η οποία γινόταν, μέχρι προχθές, με αποφάσεις κατ’ έτος του Δ.Σ. Τριφυλίας από το 2015 και για την οποία, ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, εκφράζονταν με αρνητικές ψήφους διαφωνίες στο Σώμα και από την αντιπολίτευση, αλλά και από την παράταξη Λεβεντάκη και συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις.

Το… ενδιαφέρον του θέματος, πλην αυτής καθαυτής της απορριπτικής απόφασης, έγκειται στο γεγονός ότι, απόντος του δημάρχου από τη συνεδρίαση, υπέρ της παραχώρησης εισηγήθηκε ο αναπληρωτής δημάρχου – αντιδήμαρχος Αντώνιος Βλάχος, ενώ κατά της παραχώρησης τάχθηκε ο αντιδήμαρχος Σωτήριος Μπακούρος, θέση που είχε εκφράσει ο κ. Μπακούρος και το 2022, όχι όμως και το 2025 που εισηγήθηκε ο ίδιος την παράταση της παραχώρησης, όπως αναφέρεται στα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Λεβεντάκη, εννέα στον αριθμό, συντάχθηκε με την τοποθέτηση και αρνητική θέση του κ. Μπακούρου, ψηφίζοντας «κατά», σε αντίθεση με τη θετική εισήγηση του κ. Βλάχου, την οποία υπερψήφισαν μόνον ο ίδιος, ο πρόεδρος του Σώματος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Βασίλειος Τζανέτος, ενώ αρνητικά τάχθηκαν οι τρεις παριστάμενοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Απόλαυση
Απόλαυση

Τα πιο σχετικά.